• Trump a povestit cum agentul a văzut țeava armei prin tufișuri.
  • Trump a descris modul în care forțele de ordine au reușit să îl rețină pe atacator cu ajutorul unui martor care l-a văzut pe suspect fugind din tufișuri și i-a fotografiat mașina.
  • „A fost ceva deosebit, dar totul a decurs bine, iar Secret Service a făcut o treabă excelentă și l-au băgat pe acest om după gratii și sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp”, a spus Trump.

Fostul președinte Donald Trump a povestit public pentru prima dată în detaliu aparenta tentativă de asasinat de duminică împotriva sa, lăudând Serviciul Secret al SUA, alte forțe de ordine și martorul care a făcut o fotografie a mașinii suspectului care a contribuit la reținerea acestuia, scrie CNN.

„Jucam golf cu câțiva dintre prietenii mei, era într-o duminică dimineața și era foarte liniște, vreme foarte frumoasă, totul era frumos, este un loc frumos în care să fii. Și dintr-o dată am auzit împușcături în aer, și cred că probabil patru sau cinci, și păreau gloanțe”, a declarat Trump luni în timpul unei conversații X Spaces în care era așteptat să lanseze o nouă afacere cu criptomonede.

„Dar ce știu eu despre asta? Serviciul Secret a știut imediat că erau gloanțe și m-au prins și cred că probabil celălalt, Steve este unul dintre oameni. Steve Witkoff, un mare prieten al meu”.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Trump a continuat: „Deci eram în grup și toată lumea doar, ne-am urcat în cărucioare și ne-am mișcat destul, destul de bine. Am fost cu un agent, iar agentul a făcut o treabă fantastică. Nu a fost nicio îndoială că am ieșit de pe acel teren. Mi-ar fi plăcut să reușesc ultimul putt, dar am decis să plecăm de aici”.

Trump a povestit cum agentul a văzut țeava armei prin tufișuri.

„A început să tragă în țeavă, a început să tragă în tufișuri. A putut vedea doar țeava. Cât de bine este asta? Corect? A putut vedea doar țeava. Bazându-se pe asta, a început să tragă și a fugit spre țintă și trăgea mult, adică astea au fost focurile pe care le-am auzit. Celălalt nu a reușit să tragă niciun foc”, a spus Trump.

Trump a descris apoi modul în care forțele de ordine au reușit să îl rețină pe atacator cu ajutorul unui martor care l-a văzut pe suspect fugind din tufișuri și i-a fotografiat mașina.

Trump a lăudat martorul și a spus: „Civilul a făcut o treabă fenomenală. O femeie. Adică, cine s-ar fi gândit, dacă ai fi putut să faci o mie de astfel de fotografii, câți oameni ar fi avut creierul să îl urmărească și să fotografieze spatele camionului său, astfel încât să ajungă să obțină, iar cheia a fost permisul. Așa că au obținut permisul și, după ce l-au obținut, există tot felul de tehnologii prin care pot localiza cu precizie unde se află camionul. Nu am știut niciodată că există așa ceva. Și l-au localizat pe autostradă”.

Trump a spus: „A fost ceva deosebit, dar totul a decurs bine, iar Secret Service a făcut o treabă excelentă și l-au băgat pe acest om după gratii și sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp. Persoană periculoasă, persoană foarte, foarte periculoasă”.

Citește și