• Directorul FBI a declarat că există „unele îndoieli” dacă Donald Trump a fost lovit de un glonț sau de un șrapnel.
  • Trump a declarat că a fost „împușcat cu un glonț care a străpuns partea superioară” a urechii sale drepte.
  • Un expert în arme de foc a declarat pentru BI că un glonț sau un șrapnel ar fi produs pagube similare.

În urma tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump la începutul acestei luni, fostul Președinte a declarat într-o postare pe platforma sa socială Truth Social că a fost împușcat cu un glonț care „i-a străpuns partea superioară a urechii drepte”, scrie Business Insider.

Acum, directorul FBI, Christopher Wray, a pus la îndoială acest lucru miercuri, când a declarat în fața Comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților, condus de republicani, că nu este clar dacă Trump a fost lovit de un glonț sau de șrapnel la mitingul lui Trump din 13 iulie din Butler, Pennsylvania.

„Cred că, în ceea ce îl privește pe fostul președinte Trump, există unele semne de întrebare dacă a fost sau nu un glonț sau un șrapnel care, știți, i-a lovit urechea”, a declarat Wray.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Comentariul său a fost un răspuns la o întrebare din partea președintelui Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților, Jim Jordan (R-Ohio), care a întrebat unde s-au dus cele opt focuri trase de atacatorul Thomas Matthew Crooks.

Atunci când i s-a cerut joi să comenteze mărturia lui Wray cu privire la întrebarea dacă Trump a fost lovit de un glonț sau de un șrapnel, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat pentru Business Insider: „Oricine crede această conspirație de rahat este fie deficient mintal, fie răspândește în mod intenționat minciuni din motive politice”.

Trump, candidatul republican la prezidențiale, l-a numit pe Wray în funcția de director al FBI în 2017.

FBI a declarat pentru BI într-o declarație că, din ziua atacului, agenția „a fost consecventă și clară cu privire la faptul că împușcăturile au fost o tentativă de asasinare a fostului președinte Trump, care a dus la rănirea sa, precum și la moartea unui tată eroic și la rănirea altor câteva victime”.

„Directorul FBI, Wray, a furnizat miercuri mărturii ample în Congres cu privire la ancheta FBI. Acesta a fost un atac odios, iar FBI alocă resurse enorme pentru a afla tot ce este posibil despre atacator și ce a dus la actul său de violență. Echipa FBI de reconstituire a împușcăturilor continuă să examineze probele de la fața locului, inclusiv fragmentele de gloanțe, iar ancheta continuă”, a declarat agenția.

Între timp, expertul în arme de foc Peter Diaczuk a declarat pentru BI că, indiferent dacă un glonț sau un șrapnel l-a lovit pe Trump, ambele ar fi provocat daune similare urechii sale și că fostul președinte nu ar fi observat diferența.

„Ambele vor sfâșia urechea. Ambele trec cu o viteză relativ mare”, a declarat Diaczuk, profesor de criminalistică la John Jay College of Criminal Justice din New York.

În plus, Diaczuk a declarat pentru BI că cel mai probabil a fost, de fapt, un glonț care a lovit urechea lui Trump, în loc de șrapnel. Pentru ca un glonț să se spargă și să provoace un fragment, „trebuie să lovească ceva substanțial pentru a-i întrerupe integritatea”, a explicat Diaczuk.

Citește și