• „Am eşuat”, a declarat Cheatle în mărturia în faţa Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor.
  • „Tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump la 13 iulie este cel mai semnificativ eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.
  • Ea a adăugat că Serviciul Secret a asigurat securitatea solicitată de campania Trump pentru miting.

Directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a recunoscut luni în faţa Congresului că ea şi agenţia sa au eşuat în a-l proteja pe Donald Trump în timpul mitingului electoral din Pennsylvania, în urma căruia candidatul republican a fost ţinta unei tentative de asasinat, scrie agenţia Reuters.

„Am eşuat”, a declarat Cheatle în mărturia în faţa Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor. „Tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump la 13 iulie este cel mai semnificativ eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

Parlamentarii republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze din funcţie, însă ea a respins aceste apeluri, afirmând că ea este „cea mai bună persoană pentru a conduce Serviciul Secret în acest moment”.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

Ea a adăugat că Serviciul Secret a asigurat securitatea solicitată de campania Trump pentru miting.

În faţa Comisiei, Cheatle a recunoscut că acoperişul fusese identificat ca o potenţială vulnerabilitate cu câteva zile înainte de miting şi a declarat că şi-a cerut scuze lui Trump într-un apel telefonic după incident, potrivit Sky News.

Aceasta a mai recunoscut că membrii publicului au indicat un suspect agenţilor de aplicare a legii înainte de împuşcare şi că agenţia a fost informată despre o persoană suspectă „între două şi cinci ori”.

Donald Trump a fost ţinta unei tentative de asasinat în 13 iulie, în timpul unui miting în Pennsylvania. Acesta a fost împuşcat în urechea dreaptă, iar atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de către organele Serviciului Secret la scurt timp după.

Citește și