Directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, admite eşecul în cazul împuşcării lui Donald Trump: „Am eşuat”

Directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a recunoscut luni în faţa Congresului că ea şi agenţia sa au eşuat în a-l proteja pe Donald Trump în timpul mitingului electoral din Pennsylvania, în urma căruia candidatul republican a fost ţinta unei tentative de asasinat, scrie agenţia Reuters.

„Am eşuat”, a declarat Cheatle în mărturia în faţa Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor. „Tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump la 13 iulie este cel mai semnificativ eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

Parlamentarii republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze din funcţie, însă ea a respins aceste apeluri, afirmând că ea este „cea mai bună persoană pentru a conduce Serviciul Secret în acest moment”.

Ea a adăugat că Serviciul Secret a asigurat securitatea solicitată de campania Trump pentru miting.

În faţa Comisiei, Cheatle a recunoscut că acoperişul fusese identificat ca o potenţială vulnerabilitate cu câteva zile înainte de miting şi a declarat că şi-a cerut scuze lui Trump într-un apel telefonic după incident, potrivit Sky News.

Aceasta a mai recunoscut că membrii publicului au indicat un suspect agenţilor de aplicare a legii înainte de împuşcare şi că agenţia a fost informată despre o persoană suspectă „între două şi cinci ori”.

Donald Trump a fost ţinta unei tentative de asasinat în 13 iulie, în timpul unui miting în Pennsylvania. Acesta a fost împuşcat în urechea dreaptă, iar atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de către organele Serviciului Secret la scurt timp după.

Exit mobile version