• Partidele AfD și BSW au boicotat discursul lui Zelenski.
  • Kievul primește interceptoare Patriot de la Berlin.
  • Zelenski primește ajutor din Germania.

După un discurs emoționant în Bundestag, în care a transmis liderilor germani că ajutorul lor a salvat mii de vieți, Președintele Zelenski pleacă din Germania mulțumit. Ministerul german al Apărării a transmis că va livra Kievului 100 de interceptoare pentru rachetele Patriot. Însă vizita sa nu a fost apreciată de toți liderii germani, întrucât reprezentanții partidelor de extremă dreapta și de extremă stânga, ambele cu rezultate mari la alegerile europene de duminică, au ales să boicoteze primul discurs al lui Zelenski din Parlamentul Germaniei.

Cum a fost primit discursul lui Zelenski din Germania?

Reacțiile au fost împărțite pentru o parte a membrilor Parlamentului Germaniei au apreciat discursul Președintelui Zelenski iar o altă parte, cea a extremiștilor de dreapta și de stânga, au ales să boicoteze discursul acestuia și să nu participe. Partidele s-au opus de-a lungul timpului ajutorului oferit de Germania. Reprezentanții partidului Alternativă pentru Germania au ales să nu participe argumentând că este un „Președinte de război” susținând că oficial mandatul acestuia s-a încheiat.

În discursul său, Zelenski a vorbit și despre pericolul pe care îl reprezintă retorica rusă în Europa. A vorbit și despre faptul că încheierea conflcitului este aproape. Acesta a fost primul său discurs fizic în Bundestag. A vorbit și despre nevoile armatei din Ucraina și i-a spus lui Scholz că are nevoie de sisteme PATRIOT. Astfel, Ministerul german al Apărării a transmis că va trimite 100 de interceptoare PATRIOT, alături de aliați. 32 dintre acestea au fost deja transferate.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și