• Dispozitive explozive au fost găsite în mașina lui Thomas Matthew Crooks, atacatorul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump în timpul mitingului său din Pennsylvania.
  • Crooks a tras focuri de pe un acoperiș din apropiere, dar a fost ucis de un lunetist al Secret Service; la fața locului a fost găsită o pușcă de tip AR cumpărată de tatăl său.
  • Trump a fost rănit la ureche și tratat la spital, un participant la miting a fost ucis și alți doi au fost grav răniți în atac.

Dispozitive explozive au fost găsite în mașina atacatorului care a încercat să îl asasineze pe fostul președinte Donald Trump în timpul mitingului său de sâmbătă din Pennsylvania, potrivit unui raport, scrie The New York Post.

Mașina, condusă de Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost găsită nu departe de mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, au declarat pentru The Wall Street Journal surse apropiate anchetei privind împușcăturile.

Poliția a primit mai multe rapoarte cu privire la pachete suspecte în zona în care se afla atacatorul, ceea ce i-a determinat să trimită tehnicieni geniști, au declarat autoritățile pentru Journal.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Oficialii au lucrat pentru a se asigura că locul a fost liber până târziu în noapte înainte de a percheziționa casa familiei Crooks, au adăugat sursele.
Crooks a tras mai multe focuri de pe un acoperiș din apropiere, înainte ca un lunetist al Secret Service să riposteze, ucigându-l în cele din urmă.

La fața locului a fost găsită o pușcă de tip AR. Arma de foc a fost cumpărată de tatăl atacatorului, potrivit Journal.
Fotografii ale împușcăturilor îl arată pe fostul președinte însângerat după ce un glonț i-a atins urechea dreaptă.

Trump a fost tratat la un spital din Pennsylvania pentru rănile la ureche înainte de a fi văzut plecând din avionul său privat, Trump Force One, de pe Aeroportul Internațional Newark Liberty, imediat după miezul nopții.

Un participant la miting a fost ucis în atac, în timp ce alți doi au fost grav răniți, au declarat oficialii.

Duminică dimineață, vecinul lui Crooks a declarat pentru The Post că un echipaj de geniști le-a spus că au primit un raport cu privire la prezența unor explozibili la domiciliu.

Autoritățile nu au comunicat un posibil motiv al atacului armat.

Citește și