• Interviul așteptat cu candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024 face parte din protocolul standard al FBI de a vorbi cu victimele în cursul investigațiilor sale penale.
  • FBI a declarat vineri că Trump a fost lovit în ureche de un glonț sau de un fragment al acestuia în timpul tentativei de asasinat din 13 iulie.
  • Trump a declarat pentru Fox News difuzat luni seară că se așteaptă ca interviul FBI să aibă loc joi.

Fostul Președinte Donald Trump a fost de acord să fie intervievat de FBI ca parte a anchetei privind tentativa sa de asasinat în Pennsylvania la începutul acestei luni, a declarat luni un agent special, dezvăluind modul în care atacatorul, înainte de împușcare, a cercetat atacurile în masă și dispozitivele explozive, scrie AP News.

Interviul așteptat cu candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024 face parte din protocolul standard al FBI de a vorbi cu victimele în cursul investigațiilor sale penale. FBI a declarat vineri că Trump a fost lovit în ureche de un glonț sau de un fragment al acestuia în timpul tentativei de asasinat din 13 iulie, la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

„Vrem să obținem perspectiva sa asupra a ceea ce a observat”, a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh. „Este un interviu standard cu victima, așa cum am face pentru orice altă victimă a unei infracțiuni, în orice altă circumstanță”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Trump a declarat într-un interviu pentru Fox News difuzat luni seară că se așteaptă ca interviul FBI să aibă loc joi.

Prin intermediul a peste 450 de interviuri, FBI a conturat un portret al atacatorului, Thomas Matthew Crooks, care arată că acesta era un tânăr de 20 de ani „foarte inteligent”, dar retras, al cărui cerc social principal era familia sa și care a păstrat puțini prieteni și cunoștințe de-a lungul vieții sale, a declarat Rojek. Chiar și pe platformele de jocuri online pe care Crooks le vizita, interacțiunile sale cu colegii par să fi fost minime, a declarat FBI.

Citește și