• Trump a postat pe site-ul de socializare X, fostul Twitter, că există „amenințări mari la adresa vieții mele din partea Iranului”.
  • „Au fost deja făcute mișcări de către Iran care nu au funcționat, dar vor încerca din nou”.
  • Un atac asupra sa a fost o „dorință de moarte a atacatorului”, a spus el.

Donald Trump a fost informat de serviciile secrete americane cu privire la amenințările din partea Iranului de a-l asasina, a declarat campania sa. Candidatul republican la președinție a fost informat „cu privire la amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina într-un efort de a destabiliza și de a semăna haos în Statele Unite”, a afirmat campania într-o declarație, scrie BBC.

Aceasta nu a detaliat afirmațiile și nu a fost imediat clar dacă amenințările la care se referea erau noi sau fuseseră raportate anterior. Guvernul iranian nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, însă Teheranul a negat anterior afirmațiile SUA privind interferența în afacerile americane.

Trump a postat pe site-ul de socializare X, fostul Twitter, că există „amenințări mari la adresa vieții mele din partea Iranului”. „Au fost deja făcute mișcări de către Iran care nu au funcționat, dar vor încerca din nou”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Un atac asupra sa a fost o „dorință de moarte a atacatorului”, a spus el, și a mulțumit Congresului pentru aprobarea mai multor bani pentru Secret Service.

„Oficialii serviciilor de informații au identificat faptul că aceste atacuri continue și coordonate s-au intensificat în ultimele câteva luni”, a declarat directorul de comunicare al campaniei Trump, Steven Cheung.

„Oficialii de aplicare a legii din toate agențiile lucrează pentru a se asigura că președintele Trump este protejat și că alegerile sunt libere de interferențe”, a adăugat el.

Aceasta vine după ce Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat pe 13 iulie, când a fost rănit și o altă persoană a fost ucisă într-un schimb de focuri la un miting din Pennsylvania. Nu a fost stabilit niciun motiv și cazul rămâne sub anchetă.

Citește și