• Facebook a șters postarea despre gripă a lui Donald Trump.
  • Compania a considerat că s-au încălcat regulile privind dezinformarea coronavirusului.
  • Președintele SUA a susținut în mod fals că noul coronavirus este mai puțin mortal decât gripa sezonieră.

Facebook și-a permis din nou să „umble” la postările președintelui SUA, Donald Trump. Compania deținută de Mark Zuckerberg a șters una dintre postările lui Trump, în care președintele SUA a scris că boala COVID-19 este mai puțin gravă decât gripa sezonieră.

Astfel, Facebook a decis să elimine postarea sa, motivând că încalcă politica privind distribuirea de informaţii false, potrivit BBC.

În postarea sa, Donald Trump afirma că gripa anuală ucide în fiecare an 100.000 de americani. Însă, în realitate, recordul este de 60.000 de victime într-un an. În anul curent, virusul SARS-CoV-2 a ucis circa 210.000 de americani.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

„Eliminăm informații incorecte despre gravitatea COVID-19 și acum am eliminat această postare”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, pentru CNBC.

Twitt-ul lui Trump, vizibil, dar penalizat

Luni, președintele Trump le-a transmis americanilor că nu au de ce să se teamă în fața COVID-19. Președintele a distribuit marți o postare similară despre gripă contului său de Twitter. Tweet-ul rămâne accesibil, dar Twitter l-a marcat pentru încălcarea regulilor sale privind „răspândirea informațiilor înșelătoare și potențial dăunătoare legate de Covid-19”, informează sursa citată.

Mai mult, experții susțin că rata mortalității COVID-19 este mult mai mare decât cea a majorității tulpinilor ale virusului gripal.