• Avocații lui Trump i-au cerut judecătorului Juan Merchan din New York să amâne pronunțarea sentinței până la un moment nespecificat după alegeri.
  • Amânarea pronunțării sentinței până după alegeri „ar reduce, chiar dacă nu ar elimina, problemele legate de integritatea oricăror proceduri viitoare”, au susținut avocații lui Trump.
  • Merchan urmează să se pronunțe la 16 septembrie cu privire la moțiunea lui Trump de a anula verdictul după ce Curtea Supremă i-a acordat o anumită imunitate pentru acuzații penale pentru „acte oficiale” în timpul mandatului.

Donald Trump cere ca pronunţarea pedepsei sale să fie amânată de la jumătatea lui septembrie până după alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, scrie Forbes.

Donald Trump a fost găsit vinovat de 34 de delicte de falsificare de documente contabile, cu scopul de a ascunde, chiar înaintea victoriei sale în alegerile prezidenţiale din 2016, o plată în sumă de 130.000 de dolari unei actriţe de filme porno, Stormy Daniels, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii sexuale pe care spune că a avut-o cu el în 2006, o acuzaţie pe care condamnatul a negat-o întotdeauna.

Nu este clar când Merchan s-ar putea pronunța asupra cererii lui Trump sau dacă va fi de acord să amâne sentința. Judecătorul a mai amânat deja o dată pronunțarea sentinței lui Trump, după ce acesta a înaintat moțiunea de anulare a verdictului.

Recomandări

HACK-URI IRANIENE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Sentința trebuia să aibă loc inițial în iulie. Merchan a respins afirmațiile lui Trump potrivit cărora judecătorul este părtinitor împotriva sa într-o hotărâre de miercuri în care Merchan a refuzat să se reculeagă din acest caz, numind argumentele lui Trump „nefondate” și scriind: „Insinuările și caracterizările greșite nu creează un conflict”.

Câștigarea alegerilor de către Trump nu îl va scăpa de condamnarea sa din Manhattan. În timp ce fostul președinte ar putea numi oficiali ai Departamentului de Justiție care să renunțe la orice acuzație împotriva sa în cazurile sale pendinte în instanța federală sau să încerce să se grațieze pentru orice condamnare în instanța federală, acuzațiile din Manhattan au fost aduse în instanța de stat, asupra căreia nu are niciun control. Aceasta înseamnă că Trump nu va avea nicio influență asupra cazului dacă va fi ales, deși ar putea solicita instanței să amâne orice pedeapsă la care va fi condamnat până după ce va părăsi funcția.

Citește și