• Donald Trump își schimbă mesajul electoral și anunță un discurs diferit la Convenția Republicană.
  • În avionul care îl ducea la convenția Partidului Republican, el a acordat interviuri pentru două jurnale americane.
  • Considerându-se un miraculat, Trump salută intervenția Serviciilor Secrete.

A doua zi după tentativa de asasinat asupra sa în timpul mitingului din Butler, Pennsylvania, fostul Președinte Donald Trump și-a luat zborul spre Milwaukee, unde are loc Convenția Republicană care se deschide azi. La bord, doi jurnalişti de la New York Post şi Washington Examiner au reușit să culeagă primele sale impresii, publicate în edițiile lor de azi.

Care este starea de spirit a lui Donald Trump?

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, spune Trump. „Dacă aș fi întors capul, glonțul ar fi lovit partea din spate a creierului”, spune el despre glonțul care i-a trecut prin ureche. „Nu știu dacă este noroc sau dacă este Dumnezeu. Dar mulți oameni spun că datorită lui Dumnezeu sunt încă aici.”

Trump pare să fi avut o epifanie. Poate că proximitatea morții l-a schimbat radical, poate că e doar animalul politic din el care a sesizat oportunitatea.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În timp ce securitatea mitingului pare să fie pusă la îndoială, Donald Trump preferă să salute receptivitatea agenților Serviciilor Secrete care l-au neutralizat pe trăgător. „L-au împușcat drept între ochi”, explică el. „Au făcut o treabă fantastică. Este suprarealist pentru noi toți”.

Convențtia Republicană va fi complet diferită de ce ne așteptam să fie?

La Milwaukee, rivalul lui Joe Biden va vorbi joi, la încheierea Convenției Republicane care îi va susține candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. „Discursul pe care urma să-l țin trebuie să fi fost extraordinar”, dezvăluie el. „Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, acesta ar fi fost unul dintre cele mai incredibile discursuri. Sincer, acum va fi un discurs complet diferit”.

„Lupt împotriva unui grup de oameni pe care i-am considerat de multă vreme oameni foarte răi”, a spus candidatul republican. „Am avut un discurs foarte dur și l-am aruncat aseară, am spus că nu pot spune aceste lucruri după ceea ce am trăit (…) Aceasta este o oportunitate de a aduce întreaga țară împreună, chiar și lumea întreagă. Va fi foarte diferit de ceea ce era acum două zile.”

Donald Trump revine în sfârșit la celebra fotografie în care îl vedem cu pumnul ridicat, fața însângerată, steagul american deasupra lui: „Mulți oameni spun că aceasta este cea mai simbolică fotografie pe care au avut-o văzut vreodată. Au dreptate și nu sunt mort. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie emblematică.”

Citește și