• Doi ofițeri ai Poliției Capitolului SUA au intentat un proces împotriva fostului președinte Donald Trump
  • Trump este acuzat că a instigat la violență în timpul protestelor de la Capitoliu
  • Ofițerii spun că Trump este pentru rănile fizice și de traumele emoționale pe care le-au suferit ca urmare a evenimentelor

Doi ofițeri ai Poliției Capitolului SUA au intentat un proces împotriva fostului președinte Donald Trump, spunând că a instigat participanții la protestele de la Capitpoliu, din 6 ianuarie, și că este responsabil pentru rănile fizice și de traumele emoționale pe care le-au suferit ca urmare a evenimentelor, notează Reuters.

James Blassingame, un ofițer de poliție cu 17 de experiență și Sidney Hemby, cu o experiență de 11 ani în poliție, au intentat procesul marți la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul Columbia, solicitând daune de cel puțin 75.000 de dolari fiecare.

„Aceasta este o plângere pentru daunele făcute ofițerilor de poliției din Capitolul SUA, pentru vătămări fizice și emoționale cauzate de conduita ilicită a inculpatului Donald Trump care a incitat o revoltă la 6 ianuarie 2021, și care a fost pusă în practică de adepții săi, care încearcau să răstoarne rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020”, a spus procesul.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Ce acuzații i se aduc fostului președinte

Procesul citează comportamentul fostului președinte republican înainte și după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, pe care democratul Joe Biden le-a câștigat, inclusiv comentarii în discursuri, pe Twitter și în timpul dezbaterilor prezidențiale.

Acesta a spus că Trump a stârnit violența pe tot parcursul campaniei prezidențiale din 2020 și și-a intensificat afirmația falsă că alegerile au fost trucate după ce alegerile au fost convocate pentru Biden.

„În timpul campaniei sale din 2016 și pe tot parcursul președinției sale, Trump a amenințat violența împotriva oponenților săi, și-a încurajat adepții să comită acte de violență”, a spus unul dintre ofițeri.

Procesul a menționat, de asemenea, discursurile fostului președinte în care își îndemna susținătorii să vină la Capitoliu și să „oprească frauda”, în lunile de după alegeri, inclusiv o postare de a sa pe contul de Twitter, în care anunța un protest uriaș pe data de 6 ianuarie „Protest mare în DC, pe 6 ianuarie. Să fii acolo, va fi sălbatic”.

„Tweetul din 19 decembrie al lui Trump despre mitingul din 6 ianuarie a fost luat de mulți dintre susținătorii săi ca o chemare literală la violență”, se spune în proces.