• Proiectul lui Donald Trump se numește The DeFiant Ones și este condus de doi dintre fiii săi.
  • Trump a promis să fie „președintele pro-inovație și pro-bitcoin de care America are nevoie”.
  • Donald Trump deține ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, în valoare de până la 5 milioane de dolari.

După ce s-a opus pieței cripto, Donald Trump anunță viitoarea lansare a propriei platforme de criptomonede, prezentând-o ca o alternativă la ofertele de la marile bănci și marile instituții financiare.

Ce spune Eric Trump

Trump scrie pe rețeaua sa de socializare Truth și pe X că „Americanii au fost storși de marile bănci și de elitele financiare de prea mult timp”. „Este timpul să rezistăm împreună” spune el.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA


Donald Trump nu a oferit detalii cu privire la conținutul exact al proiectului, numit The DeFiant Ones, scrie The Verge. Doi dintre fiii săi, Eric și Donald Jr, lideri ai conglomeratului familial Trump Organization, au descris-o în ultimele săptămâni drept „imobiliare digitală”.

În New York Post, Eric Trump a vorbit despre „o garanție la care toată lumea poate avea acces instantaneu”. În finanțe, garanțiile se referă în general la activele depuse în schimbul obținerii unui împrumut.

Cum se explica aceasta schimbare radicală de poziție

Defavorabil, în timpul președinției, criptomonedelor, pe care le-a descris chiar drept o „înșelătorie”, Donald Trump și-a schimbat radical poziția de atunci, până la punctul de a se prezenta acum drept un campion al monedelor digitale. În timp ce participa la o conferință importantă din industrie la sfârșitul lunii iulie la Nashville (Tennessee), dezvoltatorul imobiliar a promis că, dacă va fi reales, va fi „președintele pro-inovație și pro-bitcoin de care America are nevoie” .

Fostul președinte se poziționează astfel împotrivă administrației Biden, considerată a fi în favoarea reglementării sectorului. Documentele publicate la mijlocul lunii august au arătat că Donald Trump deținea ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, în valoare de până la 5 milioane de dolari.

Platforma promisă de Donald Trump se va baza pe așa-numita finanțare descentralizată, un mecanism care nu mai folosește un intermediar precum o bancă pentru a efectua tranzacții cu un terț.

Citește și