• Candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, care a luat cuvântul la Flint, Michigan, nu a dat detalii cu privire la locul unde se vor întâlni.
  • Președintele american Joe Biden va găzdui un summit cu liderii din Australia, India și Japonia pe 21 septembrie în Delaware.
  • Modi a organizat un miting uriaș pentru Trump atunci când acesta a vizitat India în 2020.

Fostul președinte american Donald Trump a declarat marți, în cadrul unui eveniment de campanie, că India a fost un „foarte mare abuzator” al relației comerciale dintre SUA și India și că se va întâlni săptămâna viitoare cu prim-ministrul Narendra Modi, scrie Business Today.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, care a luat cuvântul la Flint, Michigan, nu a dat detalii cu privire la locul unde se vor întâlni.

Președintele american Joe Biden va găzdui un summit cu liderii din Australia, India și Japonia pe 21 septembrie în Delaware. Analiștii spun că Washingtonul a văzut din ce în ce mai mult New Delhi ca o contrapondere la influența în creștere a Chinei în Asia.

Recomandări

AL FAYED E ACUZAT
MADURO E ÎNVINGĂTOR
X MERGE ÎN BRAZILIA
PROCES LA JOCURILE VIDEO
NE-A PLĂCUT, NU MAI VENIM
SOMN DE VOIE

Trump și Modi s-au bucurat întotdeauna de relații bune în timpul mandatului de președinte. Modi a organizat un miting uriaș pentru Trump atunci când acesta a vizitat India în 2020, marcând, de asemenea, deschiderea celui mai mare stadion de cricket din lume în Motera. Înainte de aceasta, Trump și Modi s-au lăudat reciproc la mitingul „Howdy Modi!” din Texas în 2019, la care au participat peste 50.000 de persoane.

Între timp, India și SUA au efectuat o revizuire a cooperării strategice în diverse domenii, inclusiv apărare, tehnologie, energie curată și cunoașterea domeniului maritim. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MEA), cele două părți au întreprins revizuirea în cadrul unei reuniuni intersesionale „2+2” care a avut loc luni la Delhi.

Citește și