• Trump a declarat că va solicita guvernului sau companiilor de asigurări să acopere toate costurile pentru FIV dacă va fi ales.
  • Trump nu a detaliat modul în care ar finanța planurile.
  • El a mai spus că, dacă va fi reales, le va permite proaspeților părinți să deducă din impozitele lor „cheltuielile majore pentru nou-născuți”.

Donald Trump s-a angajat să facă tratamentul de fertilizare in vitro (FIV) gratuit pentru toate femeile și a criticat interzicerea avortului de șase săptămâni în Florida, aceasta fiind cea mai recentă încercare a republicanului de a se prezenta drept un apărător al drepturilor reproductive, scrie Al Jazeera.

Vorbind joi în cadrul unei vizite de campanie, Trump a declarat că va solicita guvernului sau companiilor de asigurări să acopere toate costurile pentru FIV dacă va fi ales pentru un al doilea mandat de președinte în noiembrie.

„Pentru că vrem mai mulți copii, ca să o spunem foarte frumos”, le-a spus Trump susținătorilor din Potterville, Michigan.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Dar tratamentele FIV sunt foarte scumpe”, a adăugat candidatul Partidului Republican. „Este foarte greu pentru mulți oameni să le facă și să le obțină. Dar am fost în favoarea FIV încă de la început”.

Trump nu a detaliat modul în care ar finanța planurile. Trump a mai spus că, dacă va fi reales, le va permite proaspeților părinți să deducă din impozitele lor „cheltuielile majore pentru nou-născuți”.

Într-un interviu acordat NBC News la începutul zilei de joi, Trump a declarat că o limită de șase săptămâni privind avortul, semnată de guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, este „prea scurtă” și că ar trebui să existe „mai mult timp”.

Trump a părut, de asemenea, să sugereze că va vota în favoarea unei viitoare măsuri de vot în Florida pentru a garanta dreptul la avort până la viabilitatea fătului, deși un consilier de campanie a declarat ulterior că fostul președinte nu a dezvăluit dacă va sprijini măsura.

Citește și