• Campania lui Kamala Harris a reacționat la atacurile lui Trump, subliniind că acesta are o istorie de atacuri rasiale.
  • Trump a afirmat că Harris și-a promovat doar moștenirea indiană și a întrebat dacă este „indiană sau de culoare”.
  • Alegătorii de culoare vor răspunde la minciunile sale la urne în noiembrie, în timp ce NABJ a discutat despre posibilitatea ca Harris să participe la convenție.

Donald Trump a pus în mod fals la îndoială rasa Kamalei Harris în timpul unei apariții în fața Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Culoare din Chicago, care a devenit rapid ostilă miercuri, scrie AP News.

Fostul Președinte republican a susținut că Harris, prima femeie de culoare și prima americancă de origine asiatică care ocupă funcția de vicepreședinte, și-a promovat în trecut doar moștenirea indiană.

„Nu am știut că este de culoare până acum câțiva ani, când s-a întâmplat să devină și acum vrea să fie cunoscută ca fiind de culoare. Deci, nu știu, este indiană sau este de culoare?” a spus Trump în timp ce se adresa convenției anuale a grupului.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Ca studentă, Harris a urmat cursurile Universității Howard, unul dintre cele mai proeminente colegii și universități istorice de culoare din țară, unde a făcut parte și din sororitatea istorică de culoare Alpha Kappa Alpha. În calitate de senator al SUA, Harris a fost membră a Congressional Black Caucus, sprijinind legislația colegilor săi care viza consolidarea dreptului de vot și reforma poliției.

Trump și-a atacat în mod repetat adversarii și criticii pe criterii rasiale. El a devenit proeminent în politica republicană prin propagarea teoriilor false conform cărora Președintele Barack Obama, primul Președinte de culoare al națiunii, nu s-a născut în Statele Unite.

Apariția lui Trump la reuniunea anuală a organizației a devenit imediat aprinsă, fostul Președinte având o ceartă cu intervievatoarea Rachel Scott de la ABC News și acuzând-o că i-a făcut o „introducere foarte nepoliticoasă” cu o primă întrebare dură despre criticile sale din trecut la adresa persoanelor de culoare și a jurnaliștilor de culoare, despre atacul său la adresa procurorilor de culoare și despre cina pe care a avut-o la clubul său din Florida cu un adept al supremației albilor.

„Cred că este rușinos că am venit aici în spirit bun. Iubesc populația de culoare a acestei țări, am făcut atât de multe pentru populația de culoare a acestei țări”, a spus Trump.

Trump și-a continuat atacurile la adresa rețelei lui Scott, ABC News, despre care a susținut că nu ar trebui să găzduiască următoarea dezbatere prezidențială, în ciuda acordului său anterior în acest sens.

De asemenea, republicanul și-a repetat afirmația falsă potrivit căreia imigranții aflați ilegal în țară „iau locurile de muncă ale celor de culoare”.

Invitația fostului Președinte de a se adresa organizației a stârnit o dezbatere internă intensă în cadrul NABJ, care s-a răspândit online. Organizațiile jurnaliștilor de culoare invită de obicei candidații la președinție să vorbească la reuniunile lor de vară în anii electorali.

În campania sa pentru Casa Albă pentru a treia oară, Trump a încercat să apară în afara bastioanelor sale tradiționale, iar campania sa a promovat eforturile sale de a încerca să îi convingă pe americanii de culoare, care au fost cel mai devotat bloc electoral al democraților.

Campania lui Harris a declarat înainte de apariția lui Trump că acesta ar minți. „Nu numai că Donald Trump are o istorie de înjosire a membrilor NABJ și a persoanelor onorate care rămân piloni ai presei de culoare, dar are, de asemenea, o istorie de atacare a mass-media și de lucru împotriva rolului vital pe care presa îl joacă în democrația noastră”, a declarat Jasmine Harris, director al Black Media pentru campanie, într-o declarație.

Harris, care nu este rudă cu vicepreședintele, a mai spus: „Alegătorii de culoare văd minciunile lui Donald Trump și pledoaria goală pentru ceea ce sunt – și îl vor trage la răspundere la urne în noiembrie”.

Vicepreședintele nu este programat să apară la convenție, dar NABJ a afirmat într-o declarație postată pe X că a purtat discuții cu campania sa pentru a o face să apară fie virtual, fie personal pentru o conversație în septembrie.

Citește și