• Kamala Harris a spus că remarcile lui Trump au fost „acelaşi vechi spectacol” de „dezbinare… şi lipsă de respect”.
  • „Poporul american merită mai mult”, a spus ea la o întâlnire a sororităţii istorice de culoare Sigma Gamma Rho din Houston.
  • „Am fost cel mai bun preşedinte pentru populaţia de culoare de la Abraham Lincoln încoace”, s-a lăudat Trump.

Donald Trump susține că vicepreşedinta şi prezumtiva candidată democrată nu şi-a subliniat moştenirea asiatică-americană până recent, când, a susţinut el, „a devenit o persoană de culoare”, potrivit BBC.

„Nu am ştiut că este de culoare până acum câţiva ani, când s-a întâmplat să devină de culoare şi acum vrea să fie cunoscută ca fiind de culoare. Aşa că nu ştiu, este indiană sau este afro-americană? A fost indiană până la capăt, iar apoi, dintr-o dată, s-a răzgândit şi a devenit o persoană de culoare”, a declarat el la convenţia Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de culoare din Chicago.

Reacţia Kamalei Harris

Kamala Harris a spus că remarcile lui Trump au fost „acelaşi vechi spectacol” de „dezbinare… şi lipsă de respect”.

Recomandări

JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN
SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
TAYLOR FURĂ PRIVIRE LA US OPEN
A.I. AR PUTEA COMBATE CANCERUL
LA PENSIE ÎN EUROPA
CE ȘTIM DESPRE IPHONE 16

„Poporul american merită mai mult”, a spus ea la o întâlnire a sororităţii istorice de culoare Sigma Gamma Rho din Houston. „Merităm un lider care să înţeleagă că diferenţele noastre nu ne dezbină – ele sunt o sursă esenţială a forţei noastre”.

Interviul de la convenţia Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de Culoare din Chicago a început într-o notă tensionată, când reporterul ABC News Rachel Scott – una dintre cele trei femei de culoare moderatoare – a enumerat o serie de comentarii rasiste făcute de Trump şi a întrebat de ce votanţii de culoare ar trebui să-l susţină, scrie Reuters.

În replică, Trump a numit întrebarea „oribilă”, „ostilă” şi o „ruşine” şi a descris ABC drept o reţea „falsă”.

„Am fost cel mai bun preşedinte pentru populaţia de culoare de la Abraham Lincoln încoace”, s-a lăudat el, stârnind comentarii din partea publicului.

Kamala Harris, care este de origine indiană şi jamaicană, s-a autoidentificat de mult timp ca fiind atât de culoare, cât şi asiatică. Ea este prima persoană de culoare şi prima persoană asiatică americană care ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Citește și