• Trump a mai declarat în ultimele 6 luni că singurul mod de a pierde alegerile este prin fraudă
  • Președintele SUA a reacționat la fel și în 2016, dar atunci a avut câștig de cauză
  • Donald Trump ar putea contesta rezultatul alegerilor cu atât mai mult prin contextul în care acestea sunt organizate

Trump a refuzat în repetate rânduri să accepte o tranziție pașnică a puterii. Incertitudinea asupra rezultatului va pune acest lucru la încercare, relatează The Guardian.

În timp ce SUA se pregătește pentru o victorie a lui Joe Biden sau a lui Donald Trump, americanii iau în considerare un scenariu extraordinar în care Trump pierde, dar refuză să accepte asta.

Trump a susținut că va pierde alegerile SUA 2020 doar dacă acestea vor fi fraudate

Președintele a sugerat că este posibil să nu accepte rezultatele alegerilor din 2020. În ultimele șase luni, Trump a susținut că va pierde doar dacă alegerile vor fi fraudate.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Trump a reacționat la fel și în 2016, dar anul acesta, o întârziere a rezultatelor îi oferă președintelui posibilitatea de a pretinde că alegerile nu pot fi de încredere sau chiar de a obține victoria înainte de a se număra suficiente voturi.

„Singurul mod în care vom pierde aceste alegeri este dacă alegerile sunt fraudate”, a declarat Trump mulțimii la un miting de la Oshkosh, Wisconsin, în august. „Să nu uitați asta. Acesta este singurul mod în care vom pierde aceste alegeri”.

Președintele a repetat mesajul într-o conferință de presă la Casa Albă din septembrie și în timpul primei dezbateri prezidențiale, o săptămână mai târziu.

Circumstanțele organizării alegerilor în mijlocul unei pandemii fac din aceasta o posibilitate mai mult decât în ​​alegerile normale. Modificările aduse obiceiurilor de vot au făcut ca Trump să poată face mai ușor acuzațiile nefondate de fraudă și chiar să creeze un scenariu în care să se poată declara prematur câștigător.

Experții au afirmat că pe americani i-ar putea aștepta o săptămână electorală, nu o noapte

Un număr record de americani au votat deja, o proporție semnificativă făcând acest lucru prin poștă. Numărul crescut de buletine de vot prin poștă, în special, ar putea însemna că este nevoie de mai mulți angajați la sondaj pentru a număra și a anunța rezultatele.

După cum au subliniat unii experți electorali, SUA ar putea să se înhame într-o săptămână electorală, nu noapte. Dacă Trump este în frunte devreme în unele state, există șansa ca el să se poată declara învingător, înainte de a fi numărate suficiente voturi pentru a fi sigur cine a câștigat.

În mod clar, Trump va fi înlăturat cumva, la un moment dat, dacă Biden va ieși învingător. Totuși, americanii și întreaga lume speră ca acest scenariu ipotetic să nu se realizeze