Donald Trump și Kamala Harris au șanse egale la prezidențiale. Cum arată sondajele cu două săptămâni înainte de alegeri

La mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor din Statele Unite, diferența dintre Kamala Harris şi Donald Trump scade continuu în sondaje. Statele-cheie vor decide totul, mai ales Pennsylvania.

La ce distanță sunt Trump şi Harris în sondaje şi unde se va decide câştigătorul?

Patru sondaje sunt destul de importante în Statele Unite. Dintre acestea, în trei sondaje conduce Trump, în timp ce Kamala conduce într-un singur sondaj. Într-un sondaj agregat, Kamala Harris conduce cu 48,2% față de Donald Trump care are 46,4%. Săptămâna trecută, pe 15 octombrie, Kamala Harris avea un avantaj cu 0,6% mai mare decât Trump. Avantajul acesteia scade în sondaje.

Pentru a câștiga la alegerile prezidențiale, Donald Trump ar trebui să învingă în Carolina de Nord, Georgia și Pennsylvania, unde conduce Harris. În cazul Kamalei, statele câștigătoare ar trebui să fie Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

Cât de mult contează sondajele în votul final?

Sondajele nu sunt foarte importante. De asemenea, nu contează doar votul americanilor, contează și cel al electorilor. Orice se poate întâmpla, mai ales când este vorba despre un scor atât de strâns.

Exit mobile version