• Donald Tusk le-a vorbit în română parlamentarilor din Republica Moldova.
  • Tusk se oferă să accelereze procesul de aderare la UE al Moldovei.
  • Moldovenii votează în 20 octombrie, prin referendum, dacă vor în UE.
  • Putin spune, în mod ironic, că o susține pe Harris pentru Casa Albă.
  • DOJ acuză Rusia de implicare în campania electorală din SUA.

Donald Tusk o dă din nou pe română. Aflat într-o vizită oficială în Republica Moldovei, fostul șef al Consiliului European le spune moldovenilor, în română, că-i așteaptă în Europa. Tusk se oferă să accelereze procesul de aderare, după ce Polonia va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Moldovenii votează în 20 octombrie, prin referendum, dacă vor sau nu în UE.

Donald Tusk a subliniat că îşi doreşte ca procesul de aderare al Republicii Moldova la UE să se accelereze, iar acest lucru va fi în sarcina sa cât timp Polonia va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, începând cu anul viitor.

„Fiecare dintre voi care a fost în Polonia a avut prilejul să compare cum arăta odinioară şi cum arată astăzi. Cu siguranţă, poate să se repete acest lucru aici, în Republica Moldova. Ţin foarte mult să accelerez acest proces de aderare împreună cu dvs. şi să facem acest final real”, a menţionat acesta.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Putin are un nou favorit la Casa Albă: Kamala Harris. Ironia liderului de la Kremlin vine după ce Departamentul de Justiție al SUA a pus sub acuzare doi directori ai Russia Today, pe motiv că intervin ilegal în alegerile din noiembrie. Serviciile secrete din SUA spun că Putin și-l dorește pe Trump președinte, pentru că ar fi mai puțin implicat în susținerea Ucrainei. Dar are și Kamala cu ce să-l convingă.

Citește și