• Judecătorul Carl Nichols a decis că interesul publicului în dezvăluirea dosarelor de imigrare ale prințului Harry nu depășește dreptul său la confidențialitate.
  • Procesul inițiat de Heritage Foundation a contestat modul în care guvernul american a verificat statutul de imigrație al ducelui, având în vedere recunoașterea consumului de droguri de către acesta.
  • Prințul Harry a subliniat în memoriile sale efectele diferite ale drogurilor, menționând că cocaina „nu i-a făcut nimic”, în timp ce marijuana l-a ajutat.

Cererea de viză pentru SUA a Ducelui de Sussex ar trebui să rămână privată, în ciuda faptului că acesta a recunoscut că a consumat droguri în cartea sa de memorii, a decis un judecător. Prințul Harry a scris despre consumul de marijuana, cocaină și ciuperci psihedelice în memoriile sale Spare, care a fost lansat în ianuarie 2023, potrivit BBC.

Un proces intentat de fundația conservatoare Heritage Foundation a încercat să oblige guvernul să elibereze înregistrările pentru a arăta dacă consumul de droguri a fost dezvăluit. Dar judecătorul american Carl Nichols a decis luni că „publicul nu are un interes puternic în dezvăluirea dosarelor de imigrare ale ducelui”.

„Ca orice cetățean străin, ducele are un interes legitim de confidențialitate în ceea ce privește statutul său de imigrant”, a adăugat el.

Recomandări

CĂLĂTORII DE LUX
C.E. AJUTĂ FERMIERII
ZBOARĂ DE AICI!
ION CRISTOIU
TIKTOK DĂ INTERDICȚIE ÎN RUSIA
DESTINAȚIA IDEALĂ

Prințul Harry s-a mutat în SUA în ianuarie 2020, după ce a anunțat că el și soția sa, Meghan Markle, se vor retrage din funcțiile regale. Într-un proces intentat anul trecut, proeminentul think tank cu sediul în Washington DC a susținut că acoperirea mediatică „largă și continuă” a consumului de droguri recunoscut de prințul Harry a pus sub semnul întrebării dacă guvernul l-a verificat în mod corespunzător pe duce și a urmat procedurile adecvate atunci când l-a admis în țară.

Formularele de solicitare a vizelor pentru SUA pun întrebări specifice cu privire la consumul actual și trecut de droguri. Consumul de droguri poate duce la respingerea cererilor de viză pentru imigranți și neimigranți, deși ofițerii de imigrare au libertatea de a lua o decizie finală pe baza unui număr de factori.
Procesul intentat de Heritage Foundation a susținut că legislația americană „face, în general, ca o astfel de persoană să fie inadmisibilă pentru intrarea” în țară.

În memoriile sale, ducele a spus că cocaina „nu mi-a făcut nimic”, adăugând: „Marijuana este diferită, care de fapt chiar m-a ajutat”. Cu toate acestea, judecătorul Nichols a declarat că interesul publicului în dezvăluirea dosarelor de imigrare ale prințului Harry este „depășit de interesul ducelui pentru viața privată”.

Citește și