Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, unde va fi arborat în 2028, când oraşul va găzdui următoarele Jocuri de vară

Drapelul olimpic a ajuns luni la Los Angeles, unde va fi arborat în 2028, când orașul găzduiește următoarele Jocuri de vară, scrie Reuters.

Steagul a ajuns la bordul unui avion Delta Airlines care transporta sportivi și oficiali americani și a fost pictat cu „LA28” și palmieri. „California Love” a legendei hip-hop Tupac Shakur a sunat în difuzoarele de pe Aeroportul Internațional Los Angeles.

Primarul orașului Los Angeles, Karen Bass, a coborât din avion îmbrăcată într-un trening roșu al echipei SUA, a zâmbit larg și a fluturat steagul olimpic înainte de a coborî pe scările avionului pentru a fi întâmpinată de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom. Primarul a fost însoțit de scafandrul olimpic Delaney Schnell, skateboarderul Tate Carew și alții.

Bass a declarat la aeroport că a simțit o mândrie și o responsabilitate extraordinare” în primirea drapelului olimpic la Paris duminică. În timp ce Los Angeles a depus eforturi pentru a găzdui niște Jocuri extraordinare, primarul a declarat că organizatorii americani simt acum cu adevărat „nevoia de a pune piciorul pe accelerație”.

În 2017, Comitetul Olimpic Internațional a acordat Los Angeles-ului dreptul de a găzdui Jocurile din 2028. Va fi a treia oară când Los Angeles va găzdui Jocurile în era modernă, după ce a fost orașul gazdă în 1932 și 1984.

Exit mobile version