• John Kirby își exprimă îngrijorarea cu privire la dronele care pică în alte țări.
  • Alianța dintre Iran și Rusia provoacă semne de întrebare la Washington.
  • Blinken a discutat la telefon cu Luminița Odobesc pe tema dronelor prăbușite.

Iohannis nu este singurul care urmărește cu atenție și îngrijorare. Consilierul de comunicare pentru Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby, se teme de dronele trimise de ruși. Mai exact, că acestea ajung în alte țări.

Kirby spune că dronele iraniene, cu o rază de maxim 120 de kilometri, sunt folosite pentru țintele apropiate iar Rusia folosește propriul arsenal pentru a lovi în spatele liniilor inamice lui Putin. Nu doar dronele căzute, ci și alianța Iran – Rusia provoacă neliniște la Washington.

Primul subiect a fost temă de discuție între Anthony Blinken și Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu. Blinken a reiterat angajamentul SUA de a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat, menționează comunicatul MAE.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Amenințarea Rusiei va fi dezbătută la București. Inițiativa B9 va avea loc săptămâna viitoare în capitală. Miniștri Apărării din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Republica Slovacă și Ungaria vor dezbate situația de securitate regională.

Până să fie rezolvată problema dronelor, rămâne dilema rachetelor cu rază lungă.

Joe Biden și Keir Starmer urmează să se întâlnească la Washington pentru a se pune de acord. Conform ITV, SUA și Marea Britanie vor da permisiunea Ucrainei să lovească adânc în teritoriul rusesc, cât timp nu folosesc armele furnizate de ele. Însă anunțul ar urma să vină abia la Adunarea Generală a ONU care începe pe 24 septembrie la New York.

Citește și