• Resturi de dronă rusească au fost găsite în Periprava, Tulcea. Se efectuează căutări și în apropiere de Caraorman.
  • Ministerul leton al Apărării a transmis că o dronă rusească a aterizat pe teritoriul său. Aceasta transporta explozibil.
  • Bucureștiul a reacționat oficial prin Ministerul Afacerilor Externe, care a cerut respectarea normelor de drept internaţional.

După ce, duminică dimineață, a fost raportată intrarea în spațiul aerian românesc a unor drone rusești, ieri-după amiaza Ministerul Apărării Naționale a transmis că au fost găsite resturi de dronă în apropiere de localitatea Periprava, din Tulcea. Este al nouălea incident care are loc pe teritoriul României, de la începutul războiului, când acestea fie doar au survolat în spațiul aerian românesc, fie s-au prăbușit pe teritoriul României. O altă țară care s-a confruntat cu o situație similară zilele acestea este Letonia, care a anunțat că o dronă Shahed care transporta explozibil s-a prăbușit în teritoriul său.

„Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

În perioada următoare vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

„Drona a părăsit teritoriul României, a zburat prin Vilkovo (localitate aflată peste Dunăre de Periprava” și continuă să meargă peste apele de coastă ale Golfului Odesa”, au spus forțele aeriene ucrainene într-un mesaj postat la ora 03:41.

Bucureștiul a reacționat oficial prin Ministerul Afacerilor Externe, care a cerut respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României şi a reiterat condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale.

Citește și