După anunțul că se retrage, Biden își exprimă sprijinul total pentru Kamala Harris în cursa prezidențială: „Hai să-l învingem pe Trump!”

  • Joe Biden cedează presiunilor și se retrage din cursa prezidențială.
  • 4 din 5 democrați susțin candidatura lui Kamala Harris la președinția SUA.
  • Peste 30 de democrați i-au cerut lui Biden să se retragă.

Joe Biden a cedat presiunilor tot mai mari din partea democraților și a luat decizia de a lăsa pe altcineva să se confrunte cu Trump la alegerile din noiembrie 2024.

„Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele de Președinte, pentru restul mandatului meu.

Prima mea decizie ca nominalizat al Partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca Vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să-i ofer întregul meu sprijin pentru a o vedea pe Kamala nominalizata partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Să o facem!”, a scris Joe Biden pe X.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

Biden a spus că „a fost onoarea vieții lui” să fie Președinte. Totodată, Biden a anunțat că se va adresa Națiunii în cursul săptămânii care urmează.

Kamala Harris va rămâne discretă și nu-și va atribui rolul de candidat la Președinție până ce Biden nu va avea discursul, potrivit surselor.

Aliații lui Harris sunt încrezători și speră ca procesul de alegere a unui candidat să meargă repede și să aibă un nominalizat înainte de Convenția Partidului Democrat, care se va desfășura în perioada 19-22 august, la Chicago.

Una dintre surse a prezis că nu vor apărea alți candidați „serioși”.

Citește și