• Partidele bulgare nu au reușit să formeze Guvern în urma alegerilor legislative din 10 iunie.
  • Este a șasea rundă de alegeri în trei ani. Organizarea unui al șaptelea scrutin a fost decisă pentru 20 octombrie.
  • Președintele este acum nevoit să aleagă un nou Premier interimar dintre liderii diferitelor instituții.

Bulgaria continuă să se scufunde într-o criză politică fără precedent de la sfârșitul comunismului. Partidele nu au reușit să formeze Guvern în urma alegerilor legislative din 10 iunie. Este a șasea rundă de alegeri în trei ani. Organizarea unui al șaptelea scrutin a fost decisă pentru 20 octombrie.

O nouă întorsătură a împins aceste alegeri înapoi la o dată necunoscută. Președintele Rumen Radiev a refuzat, pe 19 august, să numească Guvernul interimar propus de Goritsa Kojareva, pe care a ales-o ca Prim-ministru interimar cu zece zile mai devreme.

În discuție, dorința sa de a numi din nou Ministrul de Interne Kalin Stoyanov, considerat prea apropiat de Delyan Peevski, un fost mogul media vizat de sancțiunile americane și britanice pentru corupție.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Goritsa Kojareva a refuzat să propună un nou guvern, Bulgaria a ajuns într-o situație fără precedent. Președintele este acum nevoit să aleagă un nou Premier interimar dintre liderii diferitelor instituții. Dar sarcina promite a fi dificilă, deoarece necesită ajungerea la un acord între majoritatea părților. Până atunci, data următoarelor alegeri a fost amânată pe termen nelimitat.

Citește și