• Prezența la vot în Republica Moldova a fost de 51,5%, cu peste 200.000 voturi în Diaspora.
  • Secțiile de votare de la București au rămas deschise până la ora 23:00, după ce s-au format cozi.
  • 50,03% au votat pentru aderarea la UE, iar 49,97% împotrivă, după numărarea a 98,3% dintre voturi.

După un scrutin crucial pentru viitorul Republicii Moldova, țara pare că rămâne în continuare prinsă între vest și est. Rezultatul de la referendum este în continuare foarte strâns, în timp ce la prezidențiale știm sigur că vom avea și turul 2 de alegeri.

Ce a decis Republica Moldova în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană?

Aseară, diferența era de aproape 10% contra Referendumului, balanța a fost înclinată însă de Diaspora pe timpul nopții. În acest moment, 50,33% dintre alegători au votat „da” pentru aderarea la Uniunea Europeană. În Diaspora au votat peste 200.000 de oameni. Diferența acum este de peste 2.500 de voturi în favoarea aderării la Uniunea Europeană. Moldova rămâne o țară divizată. Cei care stau în Republica Moldova au votat contra aderării la Uniunea Europeană.

Cine merge în turul la alegerile prezidențiale și ce șanse are fiecare?

Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 41,92%, pe locul 2 fiind Alexandru Stoianoglo cu 26,39%, după procesarea a 98,2% dintre procesele verbale. Maia Sandu nu va avea o misiune ușoară în turul doi al alegerilor, având în vedere că următorii trei clasați au împreună peste 45% dintre voturi și sunt pro-ruși.

Recomandări

NAVALNAYA CANDIDEAZĂ
NICUȘOR ANUNȚĂ REFERENDUM
CE VOTEAZĂ MOLDOVA?
CUM AI GRIJĂ DE INIMĂ?
CE SE ALEGE DE MOLDOVA?
UNDE MERGI AZI?

Citește și