• Vicepreședinta Kamala Harris și Președintele Joe Biden l-au contactat pe Walz pentru a se asigura că este bine după accident.
  • Candidatul republican JD Vance a transmis urări de recuperare.
  • Mașinile implicate se aflau în partea din spate a convoiului și transportau membri ai presei, iar cel puțin o persoană a fost rănită.

Mai multe mașini care se aflau în coloana care îl transportă pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, candidatul democrat la funcția de vicepreședinte, s-au ciocnit în Milwaukee, scrie BBC.

Walz nu a fost rănit.

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 13:00. Mașinile implicate se aflau în partea din spate a cortegiului și transportau membri ai presei care călătoresc cu dl Walz. Reporterii au declarat că au fost „aruncați violent în față” după ce au fost loviți din spate, trimițând vehiculul lor în mașina din fața lor. Cel puțin o persoană a fost rănită. Nu este clar ce a cauzat accidentul, care a avut loc pe Interstate 794.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Vicepreședintele Kamala Harris l-a sunat pe Walz pentru a verifica dacă este bine, a declarat un oficial al Casei Albe pentru CBS, partenerul BBC din SUA. Walz a declarat că a primit un apel și de la Președintele Joe Biden.

Vehiculele afectate s-au oprit pe marginea drumului, în timp ce Walz și-a continuat drumul către o apariție programată. Walz a abordat incidentul în remarcile sale la un eveniment de Ziua Muncii din Milwaukee, la scurt timp după accident.

„O parte din personalul meu și membrii presei care călătoreau cu noi au fost implicați într-un accident de circulație în drum spre aici astăzi. Am vorbit cu personalul”, a spus el mulțimii. „Sunt ușurat să spun că toată lumea va fi bine”.

Candidatul republican la funcția de vicepreședinte JD Vance a reacționat, de asemenea, la rapoarte, scriind pe X, cunoscut anterior ca Twitter: „Sper că toată lumea este bine”.

Nu este prima dată când campania se confruntă cu un accident legat de o motocicletă. Săptămâna trecută, un polițist din Georgia s-a accidentat cu motocicleta în timp ce călătorea cu convoiul campaniei.

Ofițerul, caporalul David Bates de la poliția din Savannah, a fost singura persoană implicată în accident și a suferit „răni grave”.

NPR a relatat că vehiculele convoiului sunt adesea conduse de personalul de campanie care poate sau nu poate avea experiență profesională în domeniul conducerii.

Citește și