Echipa Kamalei Harris anunță că a strâns peste o jumătate de miliard de dolari de la începutul campaniei

Echipa candidatei democrate la preşedinţia SUA Kamala Harris a anunţat, duminică, că a strâns peste o jumătate de miliard de dolari de la începutul campaniei, în urmă cu o lună.

Campania a declarat că a înregistrat o creștere a donațiilor în timpul Convenției Naționale Democrate de săptămâna trecută de la Chicago, unde Harris și contracandidatul ei la vicepreședinție, guvernatorul din Minnesota Tim Walz, și-au acceptat nominalizările.

„Chiar înainte de discursul de acceptare al vicepreședintelui Harris de joi seară, am depășit oficial pragul de 500 de milioane de dolari”, a scris președintele campaniei, Jen O’Malley Dillon, într-un memoriu publicat duminică de campanie. „Imediat după discursul ei, am înregistrat cea mai bună oră de strângere de fonduri din ziua lansării”.

Trump s-a dovedit a fi, de asemenea, un colector de fonduri formidabil, dar pare să fie depășit în campania sa de o lună. Campania lui Trump și filialele sale conexe au anunțat la începutul acestei luni că au strâns 138,7 milioane de dolari în luna iulie – mai puțin decât a strâns Harris în prima săptămână a candidaturii sale la Casa Albă. Campania lui Trump a raportat 327 de milioane de dolari în numerar la începutul lunii august.

Exit mobile version