• Musk a redistribuit capturi de ecran cu tweet-uri vechi și ofensatoare ale deputatei laburiste Lauren Edwards, stârnind critici la adresa acesteia.
  • Edwards și-a cerut scuze pentru „eroarea semnificativă de judecată”, dar și-a șters contul X după reacțiile negative.
  • Sir Keir Starmer a reiterat că cei care incită la violență online vor fi trași la răspundere conform legii.

Miliardarul tehnologic Elon Musk a intervenit încă o dată în politica britanică postând imagini cu un tweet ofensator șters de către o deputată laburistă scrie Sky News.

Musk este în conflict cu Sir Keir Starmer încă de săptămâna trecută, după ce prim-ministrul a învinuit companiile de rețele de socializare că au permis răspândirea unor afirmații false despre atacatorul din Southport, afirmații potrivit cărora acesta ar fi fost un solicitant de azil – ceea ce a provocat revolte în Marea Britanie.

Miliardarul american, care a proclamat libertatea de exprimare drept un obiectiv cheie al preluării Twitter, pe care l-a redenumit X, și-a exprimat, de asemenea, neîncrederea că oamenii care incită la violență online sunt urmăriți penal în Marea Britanie.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Acum, Musk și-a îndreptat atenția către o altă poveste politică.

Noul deputat laburist Lauren Edwards și-a cerut scuze joi, după ce au reapărut o serie de tweet-uri ofensatoare de acum mai bine de un deceniu.

Ea a spus că a făcut o „eroare semnificativă de judecată” pe care o „regretă profund”, dar nu a citat direct postările la care se referea.

Capturile de ecran neverificate ale tweet-urilor șterse de atunci circulau online.

Vineri, Musk a postat din nou o captură de ecran de la un alt utilizator X a unuia dintre tweet-urile șterse din iunie 2009, împreună cu scuzele doamnei Edwards.

„Vreau că acești nenorociți de idioți estonieni să iasă din apartamentul meu acum!”, a scris CEO-ul Meta.

Nu a făcut niciun comentariu la capturile de ecran. Cu 193,4 milioane de urmăritori, postarea a fost văzută rapid de milioane și repostată și comentată de mii.

Postarea lui Musk a stârnit critici la adresa doamnei Edwards din întreaga lume, mulți spunând că ar trebui suspendată, iar alții spunând că ar trebui arestată.

Un utilizator a spus: „Cel mai bun trolling”.

Edwards pare să-și fi șters contul X vineri, după ce și-a postat scuzele cu o zi înainte.

Sir Keir și-a reiterat punctul de vedere cu privire la cei care incită la violență online.

„Aceasta nu este o zonă liberă de lege. Și cred că asta este clar din urmăririle penale și sentința de astăzi pentru comportament online”, a spus el.

„Acesta este un memento pentru toată lumea că, indiferent dacă ești implicat direct sau de la distanță, ești vinovat și vei fi pus în fața instanțelor dacă ai încălcat legea”.

Între 2008 și 2013, doamna Edwards, născută în Australia, a lucrat ca cercetător parlamentar pentru parlamentari laburişti, inclusiv Barbara Keeley, Teresa Pearce și Lisa Nandy.

Joi, Edwards a spus: „Recent am fost anunțat despre un număr mic de tweet-uri pe care le-am postat pe Twitter de acum peste un deceniu, pe care acum le regret profund”.

„Au fost o eroare semnificativă de judecată din partea mea și îmi cer scuze din toată inima”.

„De când am devenit consilier local și mai recent deputat, am văzut direct importanța aducerii comunităților împreună și a lucrului cu toleranță și respect pentru toți în societatea noastră”.

„Mă angajez să-mi folosesc platforma pentru a continua această activitate importantă și pentru a mă dedica pentru a servi tuturor locuitorilor din Rochester și Strood”.

Edwards a fost aleasă ca deputată la alegerile generale din iulie, cu 15.403 de voturi.

Ea a eliminat-o pe parlamentarul conservator Kelly Tolhurst, care reprezenta circumscripția Kent din 2015.

Citește și