• Elon Musk și Donald Trump au discutat un potențial rol de consilier pentru Musk în cazul în care Trump câștigă alegerile din 2024
  • Musk lucrează cu investitorul miliardar Nelson Peltz la un plan de a investi într-un proiect de prevenție a fraudei alegătorilor, folosind date pentru a se asigura că voturile sunt numărate corect.
  • Detaliile privind funcția pe care ar putea Musk să o dețină în cadrul Administrației Trump nu sunt cunoscute încă.

Există o posibilitate ca Musk să petreacă mai mult timp la Casa Albă dacă Trump câștigă un nou mandat, scrie Business Insider.

Cei doi au discutat un potențial rol de consilier pentru Musk, dacă Trump câștigă alegerile din 2024, arată o analiză Wall Street Journal.

Deși funcția și detaliile funcției sunt neclare, cei familiari cu subiectul au declarat pentru Wall Street Journal că discuțiile dintre cei doi ar fi explorat modalitățile prin care Musk să-și pună amprenta asupra securității frontierei și politicilor economice. Totuși, posibila sa poziție ar putea chiar să nu devină niciodată realitate, au spus sursele.

Recomandări

STOLTENBERG: „CHINA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ”
BELGIA PIERDE, AVANTAJ ROMÂNIA
CASA ALBĂ ACUZĂ DE DEZINFORMARE
VON DER LEYEN MAI AȘTEAPTĂ
GENERAȚIA RISCULUI
AU FĂCUT PACE DIN VORBE

În ciuda diferențelor pe care le-a avut cu Trump în ultimii doi ani, WSJ scrie că Musk ar face o campanie în privat pentru a-i determina pe colegii săi bogați să-și retragă sprijinul pentru Biden.

Musk lucrează și cu investitorul miliardar Nelson Peltz la un plan de a investi într-un proiect de prevenție a fraudei alegătorilor, folosind date pentru a se asigura că voturile sunt numărate corect.

În ultimele luni, Musk a fost deschis cu privire la viziunea sa asupra Administrației Biden. În martie, CEO-ul Tesla a spus pe X că „obișnuia să voteze 100% Democrat până acum câțiva ani”.

„Acum, cred că America are nevoie de un val roșu, altfel va fi distrusă”, a scris Musk în postarea de pe X.

Tot Musk a spus, în aceeași lună, că nu are niciun plan de a dona pentru Trump sau Biden.

Însă înainte de asta, biograful său, Walter Isaacson, a scris în cartea „Elon Musk” că miliardarul a spus că „Trump ar putea fi unul dintre cei mai buni „bullshiteri” din lume”.

Musk nu și-a declarat susținerea pentru Trump, scrie WSJ.

Cu toate acestea, WSJ raportează că Musk și Trump au luat cina împreună și au discutat probleme precum migrația, tehnologia și Forța Spațială.

„Președintele Trump va fi singura voce care va spune ce rol joacă un individ în Administrația sa”, a declarat Brian Hughes, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, pentru WSJ.

Elon Musk nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Business Insider.

Citește și