• Elon Musk oferă 1 milion de dolari pe zi până la alegerile din noiembrie.
  • A înmânat un cec de 1 milion de dolari unui participant la un eveniment din Pennsylvania.
  • Musk sprijină campania lui Donald Trump prin America PAC.

Miliardarul Elon Musk a promis sâmbătă că va oferi 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie cuiva care semnează petiția sa online în sprijinul Constituției Statelor Unite, scrie The Economic Times.

El a acționat rapid, oferind un cec de 1 milion de dolari unui participant la un eveniment din Pennsylvania, menit să strângă susținători pentru republicanul Donald Trump. Câștigătorul a fost un bărbat pe nume John Dreher, potrivit personalului evenimentului.

Musk a declarat: „Apropo, John nu avea nicio idee. Așadar, cu plăcere”, în timp ce îi înmâna cecul lui Dreher.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Această donație reprezintă un nou exemplu al modului în care Musk își folosește averea pentru a influența cursa electorală strânsă dintre Trump și contracandidata sa democrată, Kamala Harris.

Musk a înființat America PAC, o organizație politică care susține campania prezidențială a lui Trump, ajutând la mobilizarea și înregistrarea alegătorilor în statele-cheie, deși se pare că întâmpină dificultăți în atingerea obiectivelor.

Evenimentul din Harrisburg a fost al treilea din ultimele zile în Pennsylvania, unde Musk prezintă alegerile din noiembrie în termeni drastici, încurajând susținătorii să voteze devreme și să îi motiveze și pe alții să facă același lucru.

El a afirmat sâmbătă că, dacă Harris câștigă, aceasta va fi „ultima alegere”, sugerând că SUA nu vor mai exista.

Musk a subliniat că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump dovedesc că acesta provoacă sistemul în moduri în care Harris nu o face, afirmând că de aceea nimeni nu încearcă să o elimine pe aceasta. „Asasinarea unui pupet este lipsită de valoare”, a spus Musk, repetând o idee pe care a exprimat-o pe rețelele sociale.

Petiția pe care Musk o cere oamenilor să o semneze afirmă: „Primul și Al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Semnând mai jos, îmi exprim sprijinul pentru Primul și Al Doilea Amendament.” Participanții la evenimentul de sâmbătă au fost obligați să semneze petiția.

Musk, considerat de Forbes cel mai bogat om din lume, a contribuit până acum cu cel puțin 75 de milioane de dolari la America PAC, conform dezvăluirilor federale, făcând din grup o parte esențială a încercării lui Trump de a recâștiga Casa Albă.

Antreprenorul din spatele Tesla și SpaceX a sprijinit din ce în ce mai mult cauzele republicane și, în acest an, a devenit un susținător vocal al lui Trump. La rândul său, Trump a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk să conducă o comisie pentru eficiența guvernului.

Citește și