• Noul Front Popular a propus-o pentru funcția de premier pe economista Lucie Castets.
  • Macron: Problema nu este un nume. Ce majoritate poate apărea în Adunare?
  • Macron: Nu suntem în măsură să schimbăm lucrurile, pentru că asta ar crea dezordine.

Emmanuel Macron declară armistițiu politic pe durata Jocurilor Olimpice. Cu două zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, președintele Franței a răspuns întrebărilor jurnaliștilor într-un interviu în prime time la televiziunea națională. A fost primul interviu de după alegeri, în care a confirmat că va lăsa echipa guvernamentală să lucreze până la jumătatea lui august și abia apoi vor începe discuțiile despre un nou cabinet. Le-a spus partidelor ce așteptări are de la ele.

„Responsabilitatea grupurilor parlamentare este să știe să facă compromisuri și să iasă din certitudini. Dacă nu, înseamnă că au înșelat francezii. Le-au spus francezilor, între cele două tururi, o să ne retragem unii pentru alții. Aveți zeci de alți socialiști care au fost aleși cu voci de la stânga și de la centru. Aveți zeci de deputați de centru aleși cu voturi de la dreapta și de la stânga.Aceasta este o constatare. Nu este o constatare. Este o responsabilitate pe care o au. Deci le cer să lucreze împreună, este ceea ce vor francezii și eu sunt garantul acestui lucru”, a declarat Emmanuel Macron.

Lucie Castets este propunerea stângii franceze.O ilustră necunoscută publicului larg, dar care este un bun economist lucrează la Primăria din Paris. Emmanuel Macron spune că nu numele este problema, nu a vrut să comenteze alegerea Noul Front Popular. Ci, așa cum l-am văzut, problema este consensul. Compromisul, a rostit de mai multe ori Emmanuel Macron acest lucru în cursul interviului, necesar pentru a putea face țara să meargă mai departe, să aibă un buget în toamnă. Are toată încredere că va fi găsită o soluție și spune că nu va dizolva din nou Adunarea Națională anul viitor, chiar dacă legea i-o permite și își va duce până la capăt, până în 2027, mandatul. Ca să inspire politicienii, să le arate că se poate, a dat chiar exemplul jocurilor Olimpice. O metaforă spune el, a ceea ce se întâmplă în Franșa, oragnizate de un primar socialist, un președinte al Regiunii pariziene de dreapta și un președinte de centru. Atunci când interesul poporului primează, forțele politice se pot uni, pot lucra împreună, spune Emmanuel Macron.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

A dat detalii despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice? Știm că o ține la secret

O ține la secret din motive de securitate, poate este și o bună strategie de marketing pentru a stîrni intersul, așteptările sunt ca un miliard de oameni să o urmărească. Spune doar că vor fi nume mari ale scenei fraceze și internaționale. Celine Dion a ajuns la Paris, dar Emmanuel Macron a refuzat să confirme că va fi parte a spectacolului, chiar dacă jurnaliștii au insistat, au spus că doar nu o fi venit ca să prindă reducerile din magazine. Ceea ce promite Macron este că vom face o călătorie prin istoria Franței și a lumii, o călătorie veselă, destinsă, nu una arogantă și rigidă, așa cum sunt uneori percepuți francezii.

Citește și