• Deşi Hezbollah a negat „ferm” că ar fi autorul atacului, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a promis că se va asigura că Hezbollah „plăteşte preţul”.
  • Macron l-a sunat luni pe omologul său iranian, preşedintele nou ales Masoud Pezeshkian.
  • Franţa s-a angajat să rămână în contact cu toate părţile pentru „a evita un război care ar avea consecinţe devastatoare pentru regiune”.

Emmanuel Macron a făcut apel la Iran să „evite escaladarea militară regională” în urma atacului mortal de la sfârşitul săptămânii trecute asupra unui teren de fotbal din Înălţimile Golan ocupate de Israel, despre care Israelul susţine că a fost comis de teroriștii libanezi Hezbollah, sprijiniți de Iran, relatează CNN.

Deşi Hezbollah a negat „ferm” că ar fi autorul atacului, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a promis că se va asigura că Hezbollah „plăteşte preţul”, stârnind temeri că ar putea izbucni un război regional mai amplu.

Macron l-a sunat luni pe omologul său iranian, preşedintele nou ales Masoud Pezeshkian, pentru a-şi exprima, printre altele, „profunda îngrijorare faţă de tensiunile în creştere dintre Israel şi Liban”, potrivit unui comunicat de la Palatul Élysée.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

„Macron a subliniat că trebuie făcut totul pentru a evita o escaladare militară regională şi că Iranul are un rol de jucat în acest sens prin încetarea sprijinului său pentru actorii destabilizatori şi prin apelul la reţinere”, se arată în comunicat.

Franţa s-a angajat să rămână în contact cu toate părţile pentru „a evita un război care ar avea consecinţe devastatoare pentru regiune”, a subliniat Élysée.

Citește și