• Procurorii francezi l-au acuzat pe Durov de „complicitate” în activități infracționale pe aplicația de mesagerie Telegram.
  • Macron a declarat că acordarea cetățeniei personalităților de profil care învață limba franceză și contribuie la națiune este „bună pentru țara noastră”.
  • Avocatul lui Durov, David-Olivier Kaminski, a calificat drept „total absurdă” implicarea proprietarului unei rețele sociale în infracțiuni care „nu îl privesc, direct sau indirect”.

Președintele francez Emmanuel Macron a apărat decizia de a acorda cetățenia rapidă directorului general al Telegram, Pavel Durov, pus sub acuzare, scrie Al Jazeera.

Vorbind la o conferință de presă în timpul unei vizite în Serbia, Macron a declarat că acordarea cetățeniei personalităților de profil care învață limba franceză și contribuie la națiune este „bună pentru țara noastră”.

„Face parte dintr-o strategie de a permite femeilor și bărbaților, fie ei artiști, sportivi sau antreprenori, atunci când fac efortul de a învăța limba franceză și că dezvoltă bogăție, inovație … să li se acorde cetățenia franceză”, a spus Macron.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Macron a declarat că nu știa că Durov călătorea în Franța înainte de arestarea sa de sâmbătă, după ce ziarul Le Canard Enchaine a raportat că Durov a spus poliției că plănuia să se întâlnească cu liderul francez.

„Nu știam absolut deloc de sosirea domnului Durov în Franța”, a declarat Macron, descriind arestarea lui Durov drept „un act independent al justiției franceze”.

„Este fals că i-am oferit vreun fel de invitație. Suntem o țară în care există o separare a puterilor”, a adăugat Macron.

Procurorii francezi l-au acuzat pe Durov de „complicitate” în activități infracționale pe aplicația de mesagerie Telegram, inclusiv trafic de droguri și distribuirea de materiale cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Aceștia îl acuză, de asemenea, pe miliardarul de origine rusă că a refuzat să împărtășească documentele solicitate în cadrul investigațiilor efectuate de forțele de ordine.

Avocatul lui Durov, David-Olivier Kaminski, a calificat drept „total absurdă” implicarea proprietarului unei rețele sociale în infracțiuni care „nu îl privesc, direct sau indirect”.

Citește și