• Codurile moderne de comunicare pe rețele sociale intră în uzul oamenilor politici.
  • Improvizații regizate, răspunsuri scurte, subiectele banale amestecate cu mesaje politice.
  • Olaf Scholz a participat și el la scenografia propusa de președintele francez.

Ești om politic. Cum te adresezi tinerilor care sunt din ce în ce mai dezinteresați și dezamăgiți de politică și chiar evită să urmărească actualitatea? Emmanuel Macron pare că se joacă pe rețelele sociale. Și totuși, “improvizațiile” sale sunt cât se poate de studiate și folosesc toate codurile comunicării între tineri.

Macron folosește toate codurile pentru tineri. Nimic nu este întâmplător.

În videoclipuri, Emmanuel Macron răspunde unor întrebări pe care le-ar fi primit pe reţelele sociale. „Vom merge la război?” – este una dintre aceste întrebări. 

Recomandări

AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
BERYL AJUNGE LA CATEGORIA 5
POFTIM CULTURĂ!
INSIDE OUT 2 BATE RECORDUL
LE ZBOARĂ PROBLEMELE
ADIO, RISIPĂ, BUN VENIT, RECICLARE!

„Ucraina a fost atacată de Rusia, iar la un moment dat trebuie să reuşim să descurajăm Rusia să continue să avanseze. Suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei sunt în joc. Dar statul de drept şi regulile noastre comune sunt, de asemenea, în joc. Iar dacă lăsăm lucrurile aşa cum sunt în Ucraina, legea celui mai puternic va prevala. Şi nu putem fi în siguranţă, se întâmplă la 1.500 de kilometri de locul în care trăim”, a avertizat el.

Lui Emmanuel Macron îi place cu siguranţă să se arate ca un războinic, comentează Le Figaro. Mai întâi, la sfârşitul lunii februarie, el a spus că trimiterea de trupe franceze „în mod dinamic” în Ucraina nu ar trebui „exclusă”, pentru a redobândi „ambiguitatea strategică”.

„Aşa că trebuie să le livrăm mai multe echipamente ucrainenilor, dar trebuie să spunem şi noi, europenii, la un moment dat, dacă ruşii merg prea departe. Trebuie să fim gata să acţionăm pentru a-i descuraja”, a continuat preşedintele Franţei.

Citește și