• Avem nevoie de „o ordine în care unul sau altul să nu poată bloca pe ceilalţi”, a spus președintele francez.
  • „Va trebui să ne gândim la o nouă formă de organizare a Europei şi să regândim relaţia noastră cu Rusia după” războiul din Ucraina, a declarat Macron.
  • El şi-a atras critici occidentale pentru că a refuzat să excludă trimiterea de trupe pe pământul ucrainean.

Emmanuel Macron spune că ar trebui să „regândim relaţia noastră cu Rusia” după războiul din Ucraina şi a pledat pentru „o nouă ordine internaţională”, duminică, la Paris, în cadrul „Întâlnirii pentru pace” organizată de comunitatea religioasă Sant’Egidio.

Avem nevoie de „o ordine în care unul sau altul să nu poată bloca pe ceilalţi şi în care ţările sunt reprezentate demn şi, prin urmare, să facem asta cu organisme mult mai corecte, fie că este vorba de Naţiunile Unite, Banca Mondială sau Fondul Monetar Internaţional”, a spus președintele francez.

„Va trebui să ne gândim la o nouă formă de organizare a Europei şi să regândim relaţia noastră cu Rusia după” războiul din Ucraina, a declarat Macron.

Recomandări

TRUMP VREA VICTORIA
CE PROMITE MUSK
MACRON CERE SCHIMBĂRI
REMCO IA TITLUL
PLANUL LUI NETANYAHU
ZELENSKI E ÎN SUA

Pe tema relaţiilor cu Moscova, Emmanuel Macron a fost foarte criticat pentru că a declarat în mai 2022, la mai bine de două luni după ce Moscova îşi lansase trupele împotriva Ucrainei, că Rusia nu trebuie „umilită”. Doi ani mai târziu, el şi-a atras critici occidentale pentru că a refuzat să excludă trimiterea de trupe pe pământul ucrainean.

„Trebuie să fim suficient de imaginativi pentru a ne gândi la pacea de mâine, la o pace în Europa sub o nouă formă”, a declarat el în cadrul acestor întâlniri care au reunit clerici, politicieni şi experţi. Va fi necesar să se ţină seama de „reconcilierea cu Balcanii şi de realitatea unei Europe în forma sa geografică, care nu este nici Uniunea Europeană, şi hotărât nici NATO”, a adăugat el.

Citește și