• Erdoğan a anunțat că a câstigat alegerile.
  • Erdoğan a spus că liderii mondiali îl sună să-i transmită felicitări.
  • Este al treilea mandat pentru Erdoğan, dar și ultimul.

Președintele Erdoğan a dobândit victoria în urma alegerilor care au avut loc duminică, 28 mai, în Turcia. Acesta va conduce țara pentru următorii cinci ani, scrie revista Time. „Ca orice voință a națiunii noastre, acest rezultat își are locul în capul nostru. Nu suntem singurii câștigători. Turcia este învingătoarea, democrația noastră este învingătoarea”, a declarat Erdoğan.

Președintele a mai afirmat că toți cei 85 de milioane de oameni au câștigat. „Acum este momentul să ne unim și să ne integrăm în jurul obiectivelor și viselor noastre naționale”. Odată cu încheierea alegerilor, va fi alocat tot timpul și energia pentru a munci și a produce lucrări, a declarat liderul turc.

Prioritățile Turciei vor rămâne în continuare vindecarea rănilor cutremurelor din 6 februarie, catastrofa secolului, dar și restaurarea orașelor distruse, asigură Erdoğan. „Eliminarea problemelor cauzate de creșterile de preț cauzate de inflație și compensarea pierderii bunăstării este subiectul cel mai urgent al zilelor următoare”, a spus Erdoğan .

Recomandări

DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Pentru Turcia, cel de-al treilea și ultimul mandat al lui Erdoğan va însemna ,,o continuare a situației actuale” , spune Galip Dalay, membru asociat al think tank-ului Chatham House, cu sediul la Londra. Sub conducerea lui Erdoğan, care a venit la putere pentru prima dată ca prim-ministru al Turciei în 2003 (rol în care a servit timp de 11 ani înainte de a deveni președinte în 2014), țara a alunecat în autoritarism.