• Patronul Telegram a fost primit de mai multe ori la Elysée și are naționalitatea franceză în procedură accelerată
  • Durov se întorcea sâmbăta din Azrbaidjan unde Putin se afla în vizită oficială
  • Durov a fost avertizat, pe când încă se afla încă în zbor, că polițiștii francezi îl așteaptă la Bourget
  • Durov a fost de peste 50 de ori la Moscova în ultimii ani

Arestarea lui Pavel Durov, Fondatorul mesageriei criptate Telegram, la Paris, ridică mai multe întrebări cu răspunsuri deschise. E sau nu agent dublu? E sau nu prieten cu Putin? Cum de a primit atât de rapid cetățenie franceză? Prezentat aseară în fata unui judecător de instrucție, Durov este trimis în judecată pentru lipsa de moderare a conținutului publicat pe Telegram și „obligat” să rămână pe teritoriul francez.

Care sunt incoerențele pe care le vedem în versiunea oficială a arestării lui Durov

Mai întâi, de ce a decis să aterizeze în Franța? Știa că există un mandat de arestare pe numele său și totuși, aterizează pe un aeroport care nu putea decât să atragă atenția: Bourget. Își rezervă camera la cel mai mare hotel și o masă la unul dintre cele mai renumite restaurante ca și cum ar fi vrut să anunțe pe toată lumea: sunt aici!

Surse concordante arată de asemenea că a fost avertizat înainte de aterizare că poliția franceză îl așteaptă pentru a-l aresta.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

    Se știe că Durov a plecat din Rusia, unde a jurat să nu se mai întoarcă din cauza presiunilor FSB, pentru a oferi cheia de criptare a Telegram. Este sau nu un dizident?

    Pavel Durov și-a vizitat țara natală de peste 50 de ori în ultimii ani, iar avionul care a aterizat sâmbăta la Bourget venea din Azerbaidjan, unde Putin se afla în vizită oficială…Durov spune că ar fi cerut să îl vadă, Kremlinul susține că cererea sa a fost respinsă.

    Dar zvonurile despre reapropierea sa de Moscova sunt persistente. Alte informații spun că Durov a fost primit de mai multe ori la Elysée. Serviciile președinției insistă că asta nu s-a întâmplat decât de vreo două, trei ori…

    Este un curier? Purtătorul unui mesaj? Este un agent dublu? Încearcă să se pună la adăpost de brațul lung al Moscovei? Toate aceste întrebări sunt deocamdată fară răspuns.

    Citește și