• În Zurich și Dublin, majoritatea locuitorilor ajung la servicii cheie în doar 15 minute de mers pe jos.
  • Bucureștiul, deși nu se află în top, stă destul de bine, cu o medie de 11 minute de mers pe jos până la serviciile esențiale.
  • Europa domină topul orașelor accesibile în ceea ce privește transportul în comun.

Europa domină topul orașelor accesibile în ceea ce privește transportul în comun, iar Bucureștiul nu se regăsește pe listă.

Care sunt „walkable cities” din Europa

În Zurich și Dublin, majoritatea locuitorilor ajung la servicii cheie în doar 15 minute de mers pe jos. Asta e realitatea pentru 99% dintre locuitori. Și pentru că ajungi atât de repede, nu ai nevoie de mașină, deci un stres în minus. Acest concept de „oraș de 15 minute” este privit ca un model ideal pentru toate capitalele Europene pentru a fluidiza traficul. Bucureștiul, deși nu se află în top, stă destul de bine, cu o medie de 11 minute de mers pe jos până la serviciile esențiale.

Cum a redus Elveția traficul

Orașul Basel surprinde foarte mulți turiști. Locuitorii acestui oraș elvețian au găsit o modalitate unică și relaxantă de a se întoarce acasă: își pun lucrurile într-o geantă impermeabilă, sar în Râul Rin și lasă curentul să îi ducă la destinație. Cei care nu au fost vreodată în Basel sunt șocați de această practică neobișnuită, dar pentru localnici, este pur și simplu o parte din rutina lor zilnică.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Citește și