• Zelenski, despre Biden: „Ne-a susținut țara în cel mai greu moment din istorie”.
  • Olaf Scholz: „Datorită lui Biden, Statele Unite sunt un partener eficient și de încredere pentru noi”.
  • Moscova a transmis că monitorizează situația din SUA.

După anunțul Președintelui Joe Biden de retragere din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, mai mulți lideri europeni s-au grăbit să transmită mesaje de sprijin pentru acesta. Cei mai mulți dintre ei au apreciat curajul de care a dat dovadă liderul american, care s-a retras din cursă cu doar patru luni înainte de alegeri, și au lăudat cariera impresionantă a acestuia și realizările sale din primul mandat.

Care sunt liderii europeni care au transmis mesaje Președintelui Biden și care este sentimentul creat de anunțul de aseară?

Sentimentul creat de anunțul Președintelui a fost unul de sprijin. Liderii europeni transmit faptul că a pus binele americanilor înainte de cariera sa politică. Donlad Tusk a fost printre primii lideri care i-au transmis un mesaj Președintelui și i-au mulțumit pentru realizările din primul mandat. Acesta a spus că Polonia, America și lumea întreagă sunt mai puternice acum, datorită lui.

Olaf Scholz a apreciat eforturile făcute de Biden pentru întărirea relațiilor dintre SUA și alte state. Zelenski a transmis un mesaj în care spunea că Ucraina este recunoscătoare pentru ajutorul pe care Președintele Biden l-a oferit țării.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

Citește și