• 85 de milioane de europeni au consumat canabis o dată în viață.
  • 10 milioane de europeni au consumat droguri de mare risc în 2022.
  • Francezii sunt cei mai mari consumatori de canabis din Europa.

Lupta contra drogurilor merge din ce în ce mai prost în Europa. Chiar dacă polițiștii din Uninunea Europeană fac capturi record de droguri, tot avem zeci de milioane de consumatori.

În 2022 aproape 23 de milioane de europeni au consumat canabis si peste 10 milioane au consumat cocaină, Ecstasy sau amfetamină. Asta arată raportul anual făcut de Uniunea Europeană pe oameni cu vârste de la 15 până la 64 de ani. Canabisul e si drogul pe care europenii il incearca cel mai des – 85 de milioane spun ca au consumat canabis cel puin o data in viata, iar peste 15 milioane au incercat cocaina.

Franța e țara cu cei mai mulți consumatori de canabis din Europa cu peste 11% dintre adulții francezi care consumă regulat. La consumul de cocaină conduc britanicii cu aproape 3% dintre adulți, iar Olanda e țara cu cei mai mulți consumatori de Ecstasy și Amfetamină.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

România are cel mai mare număr de tineri care au încercat droguri noi – au făcut-o peste 5% dintre românii cu vârste între 15 și 34 de ani.

Chiar dacă nu reușesc să țină pasul cu consumul tot mai mare, polițiștii confiscă mii de tone de droguri în fiecare an. Raportul UE arată că cele mai mari capturi de droguri din 2022 au fost cele de canabis și amfetamină cu peste 2000 de tone împreună, iar în porturile din Europa sunt locurile în care cei mai mulți traficanți sunt prinși.

Citește și