• În Ungaria alegerile europene sunt comasate cu cele locale, participarea la vot este cea mai mare din 1998.
  • În Polonia lupta se dă între partidul lui Donald Tusk, proeuropean și Lege și Justiție, care a guvernat timp de 8 ani.
  • În Cehia și Slovacia alegerile s-au încheiat ieri, rezultatele oficiale se vor anunța în seara aceasta.

În Ungaria, participarea la alegeri atinge cote-record, iar în Cehia rezultatele preliminare arată victoria forțelor populiste.

În Polonia și Ungaria se votează astăzi, care sunt datele până la această oră?

Participarea în Ungaria este extrem de ridicată. La ora 15:00 ora locală, cotele de participare erau de peste 42%, cu peste 10% mai mult decât în 2019. În Ungaria, ca în România, alegerile europarlamentare sunt comasate cu cele locale. Faptul că în acest an alegerile sunt comasate, poate fi unul dintre motivele pentru care prezența la vot este atât de ridicată.

În Polonia, lupta se dă între Tusk și Lege și Justiție. Tusk își dorește o victorie la europarlamentare, în contextul în care la alegerile precedente a fost învins.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Există rezultate preliminare pentru alegerile din Cehia unde prezența la vot a fost mult sub cea din Ungaria. Partidul Populist se pare că a câștigat alegerile. În Slovacia întrebarea era dacă formațiunea lui Fico va reuși să capitalizeze tentativa de asasinat a Premierului.

Citește și