• Proiecția ne arată o scădere cu 0,7% față de 2019 la europarlamentare.
  • În 1994 s-a înregistrat cea mai mare prezență la europarlamentare.
  • Comparativ cu 2019, Franța are cu 1 mil. de alegători mai mult pentru europarlamentare.

Europenii votează după programe și în condiții diferite. Majoritatea votează azi iar urnele se vor închide între 18 și 20 ora occidentală. Cifrele comunicate pentru prezența la vot sunt de asemenea înregistrate la ore diferite.

Cât de interesați au fost europenii de europarlamentare?

Conform datelor furnizate până acum la nivel European, prezența la vot este în scădere lejeră față de alegerile precedente din 2019, adică 23,9% în jurul orei 16:00. Există țări care nu comunică prea multe cifre intermediare, deci datele sunt relative.

Proiecția arată însă o scădere cu 0,7% față de 2019, când s-a înregistrat cea mai mare prezență la europarlamentare din 1994.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Franța, unde cifrele de la ora 17:00 au fost prezentate în urma cu câteva minute, anunță o participare de 45,29% cu o proiecție de 52,25%. O creștere importantă, cu 2 procente.

Germania va trimite cea mai importantă delegație la Bruxelles, cu 90 de eurodeputati, urmată de Franța cu 79 și Italia cu 76. Printre țările medii se numără Polonia care va avea o delegație de 52 de membri și Spania cu 59. România, cu 33 de europarlamentari este în grupa medie. Printre cele mai mici, Luxemburg de exemplu, are doar 8 parlamentari.

Citește și