• O adevărată «Kamalamanie» există în Franța, unde 62% dintre repondentii unui sondaj ar vota-o, față de 14% pe Trump.
  • Donald Trump este considerat cel mai periculos personaj internațional, imediat după Putin și înaintea lui Kim Jong Un.
  • Lily Collins, actrița din Emily în Paris, îi îndeamnă pe cei 3 milioane de americani din afara granițelor să se înscrie pe listele de vot.

Nu este un secret pentru nimeni, în alegerile americane, europenii o preferă pe Kamala Haris. Dar în rândul francezilor, această alegere este flagrantă, după cum ne arată un sondaj de opinie publicat azi de Le Parisien. Și pentru că există peste 3 milioane de americani în afara granițelor, Lilly Collins, actrița din Emily în Paris, își îndeamnă compatrioții care, ca ea, trăiesc în Europa, să se înscrie la vot.

Dacă europenii sunt în general anti-Trump, francezii sunt cât se poate de pro-Kamala: 62% dintre francezi ar vota pentru Kamala Harris, în comparație cu doar 14% pentru Donald Trump la următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite. Această „Kamalamania” franceză nu este o surpriză într-o țară atașată în mod tradițional de susținerea candidaților democrați și nu republicani. „Trump bashing”-ul, care îl demonizează pe fostul președinte, în special în presa franceză, explică respingerea masivă la care este supus: el se află pe locul 2 în rândul „actorilor internaționali” care îi îngrijorează cel mai mult pe respondenți (45%, spun ei), imediat în spatele lui Vladimir Putin, dar înaintea nord-coreeanului Kim Jong-un.

Cum se explică această pasiune franceză pentru Kamala?

Există motive mai intime, aproape emoționale, pentru această simpatie, care au de-a face cu persoana și personalitatea acesteia – adică cine este și ce face. Kamala Harris este „the girl next door”, prietena bună din vecini, în același timp accesibilă, amuzantă (râsul ei are un succes nebun în Franța) și foarte cool. Ea susține dreptul la avort pe care Franța l-a inclus în Constituție în martie .

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
RECENZIA LUI BEZOS
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL
AMERICAN SPEED

Este pozitivă, întruchipează speranța schimbării, bifează toate căsuțele visului american. Și poate deveni prima femeie de culoare care ajunge președinte al Statelor Unite. Ultima vedetă care îi dă o discretă, dar foarte utilă mână de ajutor, este chiar Lily Collins, care își îndeamnă compatrioții aflați în Europa să se înscrie pe liste.

Citește și