- Cazul doctoriţelor de la Spitalul Pantelimon este în mintea tuturor.
- Dan Andronic: Se vorbea despre pacienţi omorâţi cu bună ştiinţă, despre o cabală între firma de pompe funebre şi medici, despre decizii care aduceau a sentinţă divină.
- Dan Andronic: Nu am crezut, cum nu cred nici acum, că nişte doctori sau doctoriţe, din zona care face diferenţa între viaţă şi moarte, pot să aleagă în mod deliberat să omoare un pacient.
Cazul doctorițelor de la Spitalul Pantelimon a provocat o intensă dezbatere publică, acuzându-le pe acestea de omor deliberat al pacienților și de colaborare cu o firmă de pompe funebre, scrie Evenimentul Zilei.
Advertisment
Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că administrarea dozelor mari de noradrenalină în cazurile de hipotensiune extremă a fost conformă cu ghidurile medicale. El a explicat:
„Nu e vorba de întrerupere, e vorba că dozele mamut, documentate în acel document, sunt doze mamut, în condițiile în care aveau tensiune arterială medie de 30 până la 45 mm coloană de mercur zile întregi. Menținerea unei astfel de tensiuni este doar o cosmetică. La doza terapeutică în această situație, nu e o greșeală, e o atitudine corectă. Nu poate fi vorba în niciun caz de omor cu premeditare.”
Recomandări
Presiunea mediatică și opinia publică pot influența justiția, similar cu cazul Dreyfus, și denunță tendința de a condamna fără dovezi solide. Astfel, Evenimentul Zilei se angajează să apere imaginea și drepturile medicilor implicați, „până când vom fi sigur că s-a făcut Dreptate!”, spun ei.
Citește și
- Tribunalul de la Lausanne a decis în favoarea Anei Bărbosu. Gimnasta este medaliată cu bronz după finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris / Constestația Sabrinei Voinea a fost respinsă
- Zelenski confirmă că armata ucraineană o ofensivă transfrontalieră în regiunea Kursk din vestul Rusiei
- Manifestații de amploare în Belgrad. Mii de oameni protestează împotriva exploatării litiului
Partenerii noștri