• Cazul doctoriţelor de la Spitalul Pantelimon este în mintea tuturor.
  • Dan Andronic: Se vorbea despre pacienţi omorâţi cu bună ştiinţă, despre o cabală între firma de pompe funebre şi medici, despre decizii care aduceau a sentinţă divină.
  • Dan Andronic: Nu am crezut, cum nu cred nici acum, că nişte doctori sau doctoriţe, din zona care face diferenţa între viaţă şi moarte, pot să aleagă în mod deliberat să omoare un pacient.

Cazul doctorițelor de la Spitalul Pantelimon a provocat o intensă dezbatere publică, acuzându-le pe acestea de omor deliberat al pacienților și de colaborare cu o firmă de pompe funebre, scrie Evenimentul Zilei.

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că administrarea dozelor mari de noradrenalină în cazurile de hipotensiune extremă a fost conformă cu ghidurile medicale. El a explicat:

„Nu e vorba de întrerupere, e vorba că dozele mamut, documentate în acel document, sunt doze mamut, în condițiile în care aveau tensiune arterială medie de 30 până la 45 mm coloană de mercur zile întregi. Menținerea unei astfel de tensiuni este doar o cosmetică. La doza terapeutică în această situație, nu e o greșeală, e o atitudine corectă. Nu poate fi vorba în niciun caz de omor cu premeditare.”

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Presiunea mediatică și opinia publică pot influența justiția, similar cu cazul Dreyfus, și denunță tendința de a condamna fără dovezi solide. Astfel, Evenimentul Zilei se angajează să apere imaginea și drepturile medicilor implicați, „până când vom fi sigur că s-a făcut Dreptate!”, spun ei.

Citește și