• Putin nu renunță la războiul din Ucraina, în ciuda circumstanțelor sumbre cu care se confruntă forțele ruse.
  • Experții în război spun că Ucraina are trei opțiuni pentru a merge mai departe, dar discuțiile de pace imediate nu sunt pe masă.
  • Cea mai bună opțiune este ca Ucraina să „lanseze operațiuni de contraofensivă succesive”, a spus ISW.

Atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierderi grele, dar războiul a avut un parcurs anevoios pentru Rusia deoarece a suferit o serie de eșecuri pe câmpul de luptă și nu și-a îndeplinit obiectivele ample. Președintele rus Vladimir Putin nu dă semne să renunțe deoarece forțele sale continuă să facă eforturi pentru câștiguri în orașele din estul Bahmut și Avdiivka, relatează Business Insider.

O nouă evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează că Ucraina are trei opțiuni destul de simple în fața unei astfel de obstinanțe – iar discuțiile de pace imediate nu se numără printre ele.

Acesta ar fi un moment potrivit pentru Putin pentru a concluziona că Rusia nu poate să-și impună voința Ucrainei prin forță și că trebuie să caute un compromis. Cu toate acestea, în mod clar, nu a ajuns la o astfel de concluzie”, a spus ISW.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

În acest context, o opțiune pentru Ucraina este să înceteze luptele, chiar dacă Rusia continuă atacurile terestre și aeriene, despre care ISW a spus că aproape nimeni nu presează și că ar „duce la o înfrângere dezastruoasă”. A doua abordare este ca forțele ucrainene să continue lupta într-un „mod foarte restrâns”, cu scopul de a păstra teritoriul pe care îl controlează în prezent, dar acest lucru l-ar „încuraja pe Putin să-și continue eforturile de a urmări victoria militară definitivă”.

A treia opțiune este ca Ucraina să „lanseze operațiuni de contraofensivă succesive cu două obiective de a-l convinge pe Putin să accepte un compromis negociat sau de a crea realități militare suficient de favorabile Ucrainei încât Kievul și aliații săi occidentali să poată apoi îngheța efectiv conflictul pe cont propriu. indiferent de deciziile lui Putin”.

Unii analiști și-au exprimat îngrijorarea că dacă Kievul și Moscova ar ajunge la o înțelegere negociată care a dus la încetarea ostilităților, Rusia ar folosi pur și simplu aceasta ca o oportunitate de a se regrupa și de a-și relua forța pentru subjugarea totală a Ucrainei mai târziu. În consecință, ISW spune că Ucraina va trebui să creeze un teren care este vital pentru supraviețuirea sa atât din punct de vedere militar, cât și economic și care ar fi cheia pentru „ofensivele rusești reînnoite”.

Citește și: