• Farage consideră că misiunea de a recupera toate teritoriile pierdute în urma invaziei ruse va fi „incredibil de dificilă”.
  • Un alt politician britanic reformist, Julian Malins, a fost huiduit după ce a spus alegătorilor că Putin „părea foarte bun” în urma unei discuții de 10 minute cu acesta.
  • Deși Farage a subliniat că nu îl place pe Putin și că se opune invaziei din Ucraina, a fost criticat pentru că a exprimat un discurs considerat favorabil Președintelui rus.

Nigel Farage l-a îndemnat pe Volodymyr Zelenski să caute un acord de pace cu Rusia, „altfel nu vor mai exista tineri în Ucraina”, conform The Guardian.

Liderul reformist britanic, care a fost criticat pentru că a sugerat că Occidentul a provocat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat că este timpul ca Președintele ucrainean să își regândească obiectivul de a recupera toate teritoriile pierdute în urma invaziei lui Vladimir Putin, deoarece o astfel de misiune va fi „incredibil de dificilă”.

Farage a făcut ultima sa declarație cu privire la războiul din Ucraina în timp ce vorbea cu jurnaliști de la Times și Daily Mail în timpul unei călătorii în Canalul Mânecii pentru a evidenția numărul de traversări cu ambarcațiuni mici. Aceasta a venit după ce un alt politician britanic reformist, Julian Malins, candidatul pentru Salisbury, a fost huiduit pentru că a spus alegătorilor locali că Putin „părea foarte bun”.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Malins a fost întrebat dacă Reform UK va continua să sprijine Ucraina, așa cum au făcut Rishi Sunak și Boris Johnson, acesta din urmă menținând o relație cu Zelenski chiar și după ce a fost forțat să plece de la No 10.

„Războiul nu înseamnă, ca să zic așa, să pedepsești sau să treci într-un fel peste mii de tineri în tancuri și să-i arunci în aer pentru că o persoană are puncte de vedere cu care nu ești de acord”, a declarat Malins duminică la un eveniment din Salisbury. „L-am întâlnit de fapt pe Putin și am avut o discuție de 10 minute cu el și părea foarte bun”.

Circumscripția pe care Malin speră să o reprezinte este cea în care Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu novichok. Skripal și fiica sa au supraviețuit atacului, dar la sfârșitul lunii iunie 2018 o femeie din Wiltshire, Dawn Sturgess, și partenerul ei, Charlie Rowley, au fost otrăviți în Amesbury, la 13 km nord de Salisbury. Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit pe 8 iulie același an.

Deși Farage a subliniat că nu îl place pe Putin și că se opune invaziei din Ucraina, a fost criticat pentru că a exprimat un discurs considerat favorabil Președintelui rus. De asemenea, el l-a criticat pe Johnson pentru că a respins perspectiva unui acord de pace.

Vorbind marți, Farage a spus: „Cumva, am fost făcut să fiu un apologet al lui Putin, ceea ce, desigur, nu sunt. Ceea ce a făcut el în Ucraina este condamnabil”.

Citește și