• Trump a declarat că hackerii au fost capabili doar să obțină informații disponibile publicului”.
  • FBI a început investigațiile la începutul verii, după ce ambele campanii s-au confruntat cu încercări de phishing.
  • Trei membri ai personalului campaniei Biden-Harris au fost, de asemenea, vizați de e-mailuri de phishing.

FBI a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile campaniei lui Trump potrivit cărora a fost vizată de hackeri care lucrează pentru guvernul iranian. Putem confirma că FBI investighează această chestiune”, a declarat agenția într-o scurtă declarație luni, fără a numi în mod specific fostul președinte sau Iranul, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump a declarat pentru BBC că documentele au fost obținute ilegal de surse străine ostile Statelor Unite”. Oficialii iranieni au negat orice legătură cu pirateria informatică, iar guvernul SUA nu a acuzat oficial Iranul.

FBI investighează, de asemenea, dacă hackerii iranieni au vizat campania Joe Biden-Kamala Harris, potrivit CBS News, partenerul de știri al BBC, citând persoane familiare cu ancheta. Declarația campaniei Trump a fost făcută la o zi după ce Microsoft a publicat un raport care indica faptul că hackerii iranieni au vizat campania unui candidat prezidențial american necunoscut în luna iunie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Centrul de analiză a amenințărilor Microsoft (MTAC) a declarat că campaniei i-a fost trimis un e-mail de spear phishing – un mesaj conceput să pară de încredere pentru a determina ținta să facă clic pe un link rău intenționat.

Sâmbătă, Trump a declarat că hackerii au fost capabili doar să obțină informații disponibile publicului”.
FBI a început investigațiile la începutul verii, după ce ambele campanii s-au confruntat cu încercări de phishing, a raportat CBS News.

Potrivit Washington Post, trei membri ai personalului campaniei Biden-Harris au fost, de asemenea, vizați de e-mailuri de phishing în zilele anterioare anunțului președintelui Joe Biden că renunță la cursă. Un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris a declarat presei că campania monitorizează și protejează vigilent împotriva amenințărilor cibernetice și nu avem cunoștință de nicio breșă de securitate a sistemelor noastre”.

Citește și