• Specialiștii FBI au dezvăluit că au descoperit și dezactivat numeroase programe malware care erau utilizate de către gruparea de hackeri ruși.
  • Acești hackeri, cunoscuți sub numele de „Turla”, au utilizat o familie de software-uri malițioase denumită „Snake” timp de 20 de ani.
  • Potrivit oficialilor FBI, hackerii ruși au reușit să se infiltreze în bazele de date ale companiilor de tehnologie și ale agențiilor diplomatice și militare din SUA și din Occident.

Specialiștii FBI au dezvăluit că au descoperit și dezactivat numeroase programe malware care erau utilizate de către gruparea de hackeri ruși. Acești hackeri, cunoscuți sub numele de „Turla”, au utilizat o familie de software-uri malițioase denumită „Snake” timp de 20 de ani. Acești hackeri sunt considerați de autoritățile americane drept unul dintre principalele instrumente de spionaj ale FSB, principalul serviciu de spionaj al Rusiei și moștenitorul KGB.

Potrivit oficialilor FBI, hackerii ruși au reușit să se infiltreze în bazele de date ale companiilor de tehnologie și ale agențiilor diplomatice și militare din SUA și din Occident, de unde au furat informații sensibile. După ce au descoperit programele de spionaj, FBI a obținut un ordin judecătoresc pentru a întrerupe accesul rușilor la rețelele de calculatoare din SUA.

Apoi, FBI a creat instrumente informatice special pentru a combate programele de spionaj rusești și a identificat locațiile online unde acești hackeri au implementat instrumentele de hacking. În cele din urmă, FBI a dezvoltat o sarcină software unică pentru a întrerupe activitatea acestor hackeri.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

„Turla” este una dintre cele mai importante grupări de spionaj cibernetic ale FSB. Membrii săi au operat numeroase atacuri, inclusiv o breșă de securitate majoră în rețelele militare americane în anii ’90 și o penetrare în computerul Comandamentului Central al SUA în 2008.

În ultimii ani, hackerii ruși au pătruns în rețelele ministerelor de externe și ale parlamentelor din Europa de Est pentru a colecta informații pentru serviciile de spionaj ruse. Autoritățile americane speră că operațiunea lor va putea eradia aceste amenințări din războiul cibernetic.

Citește și